İzmir Park’ta ‘fairplay’!

Yeni adıyla ‘İzmir Park’ pistinde yapılan sezonun son iki yarış gününde yaşanan heyecanın dozu hem yarışçıları ve hem de tribünleri fazlasıyla mest etti.

Pistteki yoğun rekabetten dolayı adrenalini kana kana içen yarışçılar, yarışlar sırasında tampon tampona mücadeleler sırasında kaçınılmaz olan temaslarda ise zor anlar da yaşadılar.

Bunların bazılarında yarışa devam edemeseler de, iki gün boyunca edindikleri tecrübeyi kendilerine kazanç olarak gördüler.

Pazar günü, TPŞ yarışlarından sonra mahalli drag yarışı için İzmir Park’ın tribünlerini ve kafeteryasını tıka basa dolduran drag ve yarış severler, yarışlar sırasında birbirlerini geçmek için tüm hünerlerini asfalta yansıtmaya çalışan yarışçıları bu atakları başarıya ulaştığında alkışlarıyla ödüllendirdiler.

İzmir Park’taki sezonun son mücadelelerinden sonra sezonun şampiyonları da belli oldu. 1600 kategorisinde İzmirli genç yarışçı Egemen Çivicioğlu, Maxi kategoride pistin işletmecisi İzmirli şampiyon Ümit Ülkü ve Süper grupta Bmw’li Kaan Gürgenç, pistten ‘son’ şampiyonlar olarak ayrıldılar.

Süper grupta pazar günü öğleden önce yapılan ilk yarışı kazanan Kaan Gürgenç, öğleden sonraki son yarış öncesi şampiyonluğunu matematikler olarak ilan edince, mekanikerleri O’na pit alanında şampanya banyosu yaptırdılar. Gürgenç, çok kimsenin beklentisinin aksine, puan ihtiyacı kalmamasına karşın son yarışta da mücadeleye dahil oldu.

Loft Oil’in patronu Ayhan Germirli, İzmirli eğitmen Taner Şengezener ile birlikte kurdukları takım adına tarihin tozlu raflarından çekip aldıkları ve  yeniden pistlere kazandırdıkları Opel Corsa ile hafta sonu yapılan yarışlarda lider Kaan Gürgenç karşısında keyif veren bir mücadele sergiledi.

Rakibinin şampiyonluk yolunu zorlaştırdığı gibi, yarışlar sırasında birbirlerini geçmek için yaptıkları ataklar ve bu sırada aldıkları riskler ile tribünlerdeki seyircilerin hem üm dikkatlerine ve hem de övgülerine mazhar oldu.

Pazar günkü ikinci yarışta çok kez yaşadıkları yakın temasların sonuncusunda tribünlerden kesif bir uğultu yükseldi. Pistin Birmot virajında rakibinin çok içine giren Ayhan Germirli, frenajda da geç kalınca Opel’inin sağ önü ile Bmw’nin sol arkasına ‘dokunmaktan’ kaçınamadı.

Aldığı temasla kontrolden çıkan Gürgenç, spin attı ama asfalt üzerinde kaldığı için şanslı idi. Temastan hemen sonra bir an duraksayan Germirli, ardından hareketle Opel’i ile son tura girdi, arkasından da Bmw’sini pistte döndüren Kaan Gürgenç peşinden devam etti.

Son turda ise, aynı viraja önde giren Ayhan Germirli, start düzlüğünün başında, damalıyı görmesine sadece birkaç metre kala Opel’ini bir hayli yavaşlattı ve hemen arkasından gelmekte olan rakibinin kendisini geçmesine izin verdi.

Kaan Gürgenç, 2’nci sırada tamamladığı son yarıştan sonra şampiyonluk; yarışı kazanan Ümit Ülkü ise zaferinin karşılığını seyircilerden çokça alkış aldılar ama aynı seyirciler, en büyük alkışı Ayhan Germirli’ye sakladılar!

Hem yarışlarda sergilediği muhteşem performans ve hem de son turda rakibine yol verip 2’nciliği ‘şampiyona’ teslim etmesini tam bir ‘FairPlay’ örneği olarak özümseyen yarışseverler O’nun bu davranışına çokça alkışlarıyla karşılık verdiler.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top