Pistte şampiyonlar son yarışı beklemedi!

Pistte şampiyonlar son yarışı beklemedi; 6’ncı ayakta günün ilk yarışları sonunda hem maxi ve hem de süper gruplarda şampiyonlar erkenden belli oldu.

Günün çekişmeli geçen ilk yarışını Maxi Megane ile kazanan İzmirli yarışçı Ümit Ülkü bu zaferi sonrası şampiyonluğunu matematiksel olarak ilan etti.

Yine günün ilk yarışında en yakın rakibi finiş göremeyince, son yarışa gerek kalmaksızın şampiyonluğunu ilan eden Ümit Ülkü, spor komiserlerine verdiği yazılı dilekçe ile günün ikinci yarışının iptalini istedi.

Hem kendisinin açık ara puan farkına ulaşması ve hem de ilk yarışta kaza yapan rakibinin ikinci yarışa çıkamayacağı gekçesi ile sadece iki otomobilin start alacak olmasına dikkat çeken Ülkü’nün bu talebi, konuyu görüşen spor komiserlerince de uygun görüldü ve yayımlanan bir bülten ile maxi grupta ikinci yarışın yapılmayacağ anons edildi.

Diğer taraftan süper grupta da ilk yarış sonrası Kaan Gürgenç şampiyonluğunu resmen ilan etti. Gürgenç’e günün ilk yarışını kazandıktan sonra pit alanında takım elemanları tarafından şampanya banyosu yaptırıldı! 13 otomobilin mücadele ettiği üçer grupta ikinci yarışla birlikte  Türkiye Pist Şampiyonası’nda sezon tamamlanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top