Pist’teki ‘Maxi’ rekabete asfalt dar kaldı!

İzmir Ülkü Yarış Pisti’ndeki Türkiye Pist Şampiyonası 6’ncı ayak ilk yarışlarında maxi grubun rekabetine asfalt dar kaldı. Toplam dört otomobilin start aldığı maxi grupta günün ilk yarışına şampiyonluk için çekişen Ümit Ülkü ile Levent Kocabıyık arasındaki yakın rekabet tribünlerdeki drag seyircilerini de bir an olsun yerlerinde oturtmadı.

Porsche’si ile Ümit Ülkü, Bmw ile yarışan rakibine karşı 20 turluk mücadelenin büyük kısmında çok başarılı bir defans yaptı. Yarış boyunca iki kez geçilmesine karşın, tecrübesi ile yine rakibini ardına alan Ümit Ülkü,  Porsche ile yarışan Ali Özgenç’i geçip liderliği ele aldıktan sonra ise ikilinin arkası fena karıştı.

Levent Kocabıyık, pistin Birmot virajında çizgi yapıp apekse hazırlanan Ali’nin Porsche’sinin içine daldı ve duramayınca O’na sağ arkasından dokundu. Kontrolden çıkan Porsche’si ile Ali ve ona dokunan Bmw’si ile Levent, pist dışına savrularak birlikte yarış dışı kaldılar. Levent’in, duramayarak dokunduğu için Ali’den özür dilediği öğrenildi.

Maxi grupta günün ilk yarışında Porsche’si ile damalı bayrağı ilk gören isim olan Ümit Ülkü, son yarış öncesi Türkiye Şampiyonası’ndaki liderliğini perçinledi. Opel’i arıza yaptığı için yedek aracı ile start alan Ayhan Germirli’nin 2’nci olduğu yarışta Ali Özerinç 18’nci turunda kaldığı yarışta podyumun üçüncü basamağına çıkıp kupa aldı.

Aydın Hoşgör |Ralli Ajansi, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top