İzmir Park’ta ilk güne ‘kaza’ damgasını vurdu!

İzmir’de dün gerçekleştirilen Türkiye Pist Şampiyonası 5’nci ayarışlarında Ümit Ülkü birincilik kupalarını rakiplerine bırakmadı. Aynı zamanda yarışların yapıldığı İzmir Ülkü Yarış Pisti’nin işletmecisi de olan tecrübeli yarışçı, katıldığı dört yarıştan üçünde birincilik kupalarının sahibi oldu. Süper grubun ilk yarışında startta teknik problem yaşayan Ülkü, ancak iki tur sonra mücadeleye dahil olunca bu yarışta podyuma giremedi.

Diğer taraftan, cumartesi yarışlarına damgasını vuran olay, İzmirli yarışçı Taner Şengezener’in geçirdiği kaza oldu. Süper grubun ilk yarışında ve henüz ikinci turda, start düzlüğünün sonunda sol viraja girerken çizgi yapmak için dışa açılan Şengezener, sağından gelen Adem Çetmen’in Honda’nın önüne kırdı ama O’nun ön tamponuna takılınca kontrolden çıkan Opel’i ile lastik bariyerlere patladı.

Yerden bir araba boyu yükselen Opel’i ile dört teker üzerine konması takla atmaması tecrübeli yarışçı için büyük şans olarak yorumlandı. Şengezener’in aracı, gün boyunca yapılan müdahale ile bugünkü yarışa hazırlanmaya çalışıldı.

Cumartesi günü yapılan yarışlarda, Maxi grupta Ümit Ülkü her iki yarışta da damalı bayrağı ilk gören isim olurken, ilk yarışta 2’nci olan Ali Özerinç, ikinci yarışta 3’ncü; ikinci yarışta 3’ncü olan Levent Kocabıyık’tan ise ikinci yarışta 2’nci olarak kupalar paylaştılar.

Süper grupta ise, ilk yarışın ikinci turunda yaşanan kaza ile birlikte piste safetycar girdi. Pist temizlendikten sonra devam eden yarışta Kaan Gürgenç birinci olurken, İbrahim Okyay ve Ayhan Germirli podyumda diğer basamakları paylaştılar.

Süper grupta ilk yarışta startta kalan ve iki tür sonra devam ederek podyumu kaçıran Ümit Ülkü, ikinci yarışta birinciliği kaptırmadı ve günün üçüncü kupasını kaldırdı. Kaan Gürgenç ve Ayhan Germirli ise O’nu izlediler.

Cumartesi günü tek yarışçı yapılan 1600 grubunda Egemen Çivicioğlu, Deniz Gümüş ve Tansel Tunca’nın önünde birinciliğe uzanırken, dizel kategoride de Mehmet Yetim, Ozan Kemal Karagöl ve Fatih Toksal podyum yaptılar.

Yeni ismi “İzmir Park” ve logosu ile dikka çeken pistte bugün (pazar) maxi ve siperde ikişer, 1600 ve dizelde birer yarış daha yapılacak pist şampiyonasında sezon kapanacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top