‘Efsane’ pistte de gürlüyor!

Otomobil sporlarında bir döneme damgasını vuran ‘efsane’ ralli aracı Renault Maxi Megane, sadece parkurlarda değil, aynı zamanda pistte de geçilemiyor!

Şampiyon rallici Cem Acar, garajının en değerli parçası olarak gözü gibi baktığı Maxi Megane’ı pist şampiyonu Ümit Ülkü’nün kullanm için İzmir’e gitmesine izin verince, pistin de dengesi değişti!

Porsche, BMW ve Opel’lerin cirit attığı İzmir Ülkü Pist Yarışı’nda süper kategorinin dikkat çekici ‘misafir aracı ilk yarışta çalışmadığı için start düzlüğünde kalan ve pit’e girdikten sonra takviye ile çalıştırılan Maxi Megane ile Ümit Ülkü, ikinci yarışta birinciliği elde ederken zorlanmadı.

Bugün (pazar) yapılacak olan TPŞ 6’ncı ayak yarışlarının sıralama turlarında ise, Ümit Ülkü sorunsuz çalışan Maxi Megane’ı ile Ümit Ülkü’nün zamanına rakipleri yetişemedi. Maxi Megane’nın 58.313’lük en iyi tur zamanına karşın, Bmw’si ile Kaan Gürgenç + 0.48’lik farkla ikinci en iyi zamanda kaldı.

Loft-TMax pilotu Ayhan Germirli, 59.177’lik zamanı ile üçüncü en iyi zamanın sahibi olurken, takım arkadaşı Taner Şengezener +0.75 farkla günün dördüncü zamanını yaptı.

Aydı Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

1 Yorum - “‘Efsane’ pistte de gürlüyor!”

  1. Maxi Megane… Maxi Megane… Sen halâ dehşetin ta kendisisin.

Yoruma kapalı

Go To Top