Urla’da neş’eli keşifler..

Muhip Kazım Aksoyer anısına düzenlenen Urla 1. MKA Rallisi’nde start için sayılı saatler kala, ‘tek’ etapta keşif turlarını tamamlayan yarışçıların çoğu programlarını tamamladıktan sonra starta buluşmak üzere İzmir’e geri döndüler.

İzmir’in şirin beldesi Urla’da ilk kez düzenlenecek olan mahalli rallide tek özel etap, iki düz ve iki ters olmak üzere toplamda dört kez geçilecek. Toprak karakterli 8 km’lik etapta dört saat süreyle keşif izni verilen yarışçılar, önce not çıkarıp ardından bu notlarını kontrol ettiler.

Mahalli rallisi kayıt yaptıran 16 ekip te bugün yapılan idari kontrolden eksiksiz olarak geçtiler. Yarın sabah yapılacak teknik kontrolden sonra saat 11.45’te etapta ilk startı alacak olan yarışçılar, bir yanda erken yaşta kaybettikleri arkadaşlarının anısını yad ederlerken, diğer taraftan ter atıp rekabete doyacaklar.

1. Urla MKA Rallisi’nde birincilik çekişmesinin Evo 9’lar yarışacak olan İzmirli duayen rallici Mithat Diker ile Kuşadalı tırmanma şampiyonları Öğül Orhan arasında geçmesi beklenirken, ilk kez start alacak olan  yarışçılar da oldukça heyecanlı göründüler.

Diğer taraftan, İzmirli duayen rallici Mithat Diker, Perşembe günü GSB GSM Tahkim Kurulu’nun verdiği ‘yürütmeyi durdurma’ kararı ile birlikte soluğu aldığı Urla’da keşif turlarını tamamlar tamamlamaz, kendisi dahil dört otomobilden oluşan Ege Asal Metal Rally Team ekiplerini Urla iskele meydanındaki Yengeç Restaurant’ta ağırladı.

Soğuk algınlığına karşın, Tahkim Kurulu kararından sonra oldukça rahatlamış ve neş’eli görünen Mithat Diker, en çok ta bu son kararla birlikte hem MKA ve hem de Cumhuriyet Rallilerinde parkura çıkabileceğine sevindiğini söyledi. Mithat Diker, takımın tüm ekiplerine öncelikle finişe gelmelerini tavsiye ederken, tecrübe kazanmaların önerdi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Urla-İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top