Satvet Çiftçi’nin ekibinde ikinci bayan üye; Burcu Çetinkaya!

Dokuz Kasım’da yapılacak olan federasyon genel kurulunda başkanlık için en güçlüğü aday olan muhalefet lideri Satvet Çiftçi, seçilmesinde halinde birlikte çalışacakları yönetim kurulunda vereceği isimleri açıklamayı sürdürüyor.

Her biri kendi branşında başarılı ve etkili isimlerden oluşan yönetim kurulu aday üyelerinden biri de, sporumuzun uluslararası arenada da kendinden söz ettiren medyatik bir ismi, an zamanda yönetim kurulunun ikinci bayan adayı ve Türkiye Ralli Bayanlar Şampiyonlarından Burcu Çetinkaya..

Satvet Çiftçi, Burcu’nun da ekibinde yer alacağını bildirdiği açıklamasında başarılı rallicinin ‘sporcu sayısının arttırılmasından sorumlu üye’ olarak görev yapacağını vurguladı. Çiftçi’nin açıklaması aynen şöyle;

“Daha önce defalarca dile getirdiğim gibi sporumuzun, ancak ve ancak çok sesli ve her alandan arkadaşlarımızın katılım gösterdiği bir yönetimle ilerleyebileceğine inanıyorum. Yalnızca 9 kişiden oluşacak bir federasyon yönetimi, benim ve arkadaşlarımın düşüncesine göre yeterli değildir.”

“Yetkin kişilerin bir araya gelerek, sporumuzun tüm dertlerine çözüm araması gerekliliğine inanıyoruz. Bu gereklilik sebebiyle de, tespit ettiğimiz her problem için çalışacak mesai arkadaşlarımızı sizlere açıklamaya devam edeceğiz.”

“Seçilmemizin ardından yapılacak düzenlemeler sonrasında da bu arkadaşlarımız, başladıkları çalışmalarına resmi olarak TOSFED Yönetim Kurulu Üyesi sıfatlarıyla devam edecekler.”

“Sporumuzun ciddi sorunlarından bir tanesi de kadın sporcuların azlığıdır. Kadın sporcularımızın toplam sporcu sayımıza olan oranı üzülerek söylemem gerekir ki neredeyse tüm diğer spor branşlarının altındadır.”

“Demokratik ve gelişmiş bir ülkenin en aydınlık camialarından olan bizler için, bu düşük oran utanılması gereken bir seviyededir. Bu düşük oranın en önemli sebebi tabi ki var olmayan sporcu artırma politikamızdır.”

“Büyük TOSFED’ e ulaşmak istiyorsak sporcu sayımızı istikrarlı bir şekilde artırmak için temeli olan mantıklı projeler geliştirmeliyiz. Ve bu projeler vesilesi ile sporumuzun tanıtımına katkı sağlamalıyız.”

“Büyük TOSFED, ancak istikrarlı sporcu artışıyla mümkün olabilir. Geçtiğimiz yıllarda, gerek sporumuzun ülke genelinde tanıtılmasına, gerekse de Türk sporunun uluslar arası arenada tanıtılmasına en fazla katkı sağlayan isim şüphesiz ki Sayın Burcu Çetinkaya’ dır.”

“Kadın sporcuların da erkeklere karşı rekabetçi bir şekilde yarışabileceğini herkese kanıtlayan Burcu, IRC ve MERC’ de aldığı başarılarla ulaşabileceğimiz noktanın, hayallerimizin de ötesinde olduğunu hepimize gösterdi.”

“Sporumuzun tanıtımında, sporcu artırma projelerimizde ve kadın sporcuların artırılması çalışmalarımızda aktif olarak görev alması için kendisine götürdüğümüz teklifi kabul eden Sayın Burcu Çetinkaya, seçilmemiz halinde Sporcu Sayısının Artırılmasından Sorumlu TOSFED Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacak.”

“Bir televizyon programının çekimleri sebebiyle yurt dışında bulunan Burcu, alacağı görevle alakalı açıklamalarını ,Türkiye’ye döndükten sonra yapacak ve fikirlerini tüm camia ile paylaşacak. Tüm camiamıza hayırlı olmasını dilerim.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top