Tahkim, Disiplin kararı için ‘yürütmeyi durdurdu’!

Gençlik Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu, Tosfed Disiplin Kurulu’nun Mithat Diker’e verdiği ‘hak mahrumiyeti’ cezası için yürütmeyi  durdurma kararı aldı. Mithat Diker‘in başvurusu üzerine bugün toplanan ve başvuru sahibi ile birlikte tanıkları dinleyen Tahkim Kurulu, yaptığı toplantı sonrasında ‘oy birliği’ ile verdiği kararla disiplin kurulunun kararı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Tosfed Disiplin Kurulu, Ege Rallisi’ndeki tak kazası ile ilgili olarak, organizatör kulüp Eosk ve kazaya neden olan İzmirli duayen rallici Mithat Diker hakkında açtığı soruşturma sonrası ‘1 yıl hak mahrumiyeti cezası’ vermişti.

Yaklaşan seçim öncesi yönetime muhalif kulübe ve aynı zamanda muhalefet liderinin yönetiminde seçime gireceği için kendisine açılan soruşturma ve verilen cezanın daha çok siyaseten kesildiğini düşünen Mithat Diker, Disiplin Kurulu’nu GSB SGM Disiplin Kurulu’na taşıyarak bu konuda bir ilk’e imza atmıştı.

Bugün, iki spor avukatı ve tanıkları ile birlikte Tahkim Kurulu karşısına çıkan Mithat Diker, yaptığı savunmasında suçsuz olduğunu söyledi ve hakkında verilen ceza ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı verilmesini talep etti.

Tanıkları dinleyen ve bu konuda kendilerine ulaştırılan bilgi ve belgeleri değerlendiren GSB SGM Tahkim Kurulu, verdiği ara kararla öncelikli olarak disiplin kurulu kararı için ‘yürütmeyi durdurma kararı’ verdi ve bunu taraflara tebliğ etti.

Tahkim kurulu’nun aldığı bu karar da, otomobil sporlarında bir ilk olması açısından büyük önem taşıyor. Federasyon yönetiminin, seçimlerde karşısına çıkacak olan muhalefet hareketini sekteye uğratmak adına aldırdığı iddia edilen Disiplin kurulu kararı da, üç üyelik oturumda bir üyenin muhalefeti ile ve oy çokluğu ile alınmıştı. Bugün Tahkim Kurulu’nun aldığı kararda oy birliği olması, bu açıdan da büyük önem taşıyor.

Diğer taraftan, Tahkim’den ‘yürütmeyi durdurma kararı’ ile dönen Mithat Diker, hem muhalefet yönetim kurulundaki adaylığı için ve hem de hafta sonu yapılacak olan Muhip Kazım Aksoyer Rallisi ile iki hafta sonra gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet Rallilerinde direksiyon başına geçerek yarışması için bir engel kalmaması üzerine oldukça rahatladı.

Ege ve İzmir’de otomobil sporlarını yeniden ayağa kaldıran ve bu konuda yaptığı çalışmalar ve de desteklerle övgü alan duayen rallici, kendisi üzerinden siyaseten hesaplar yapan yönetime karşı da muhalefet kanadına ciddi bir kazanım elde etmiş oldu.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

1 Yorum - “Tahkim, Disiplin kararı için ‘yürütmeyi durdurdu’!”

  1. Mithat Diker’e ceza verilerek ayıp edilmiş. Tak’ı yapanlar sorgulanacağına, sporcuya ceza niye anlamadım?.. Bale startı mı bu?

Yoruma kapalı

Go To Top