Podyumu paylaşamadılar!

Kızılcahamam’da yapılan sezonun dördüncü offroad yarışında podyumuna dört talip çıktı! S3’te Türkiye Şampiyonluğu çekişmesi içinde olan İstanbullu yarışçı Birlas Motorsport pilotu Caner Akkafa ile en yakın rakibi Nihat Keskin, Kızılcahamam’daki Adoff yarışında birbirlerine üstünlük sağlayamadılar.

iki günlük mücadele sonunda toplamda 158 puana ulaşan Akkafa ve Keskin, birbirlerine puan üstünlüğü sağlayamadıkları Ankara yarışını ‘yok’ saymak zorunda kaldılar. Bu durum Nihat’ı öne çıkarırken, Caner’in şampiyonluk hesaplarını bozdu.

Her iki yarışçının ‘kapı’ cezalarına verdikleri itirazlar üzerine video kayıtlarını inceleyen komiserler kurulu, Nihat’ın cezasın kaldırırken, Caner’in kapı ihlalleri geçerli kılındı. Komiserlerin kararı sonrası Nihat, toplam puanda Caner’le durumu eşitledi ve yarışın birinciliğine ortak oldu.

Klasmandaki diğer bir eşitlik konusu ise, İstanbullu Ahmet Tınkır ile Giresunlu Ufuk Bekdemir arasında yaşandı. Puanlarda eşitlik söz konusu olunca, her iki yarışçı da 3’ncü ilan edildi. Komiserler kurulu, yarışın iki 1’ncisi, iki de 3’ncüsü olduğunu ve 2 ile 4’ncülüklerin sahibi olmadığın ilan etti.

Birlas Motorsport ekibi Caner Akkafa ve Suat İnan ikilisi, Türkiye şampiyonluğu için son ayak yarışı öncesi önemli bir viraj olan Kızılcahamam’daki yarıştan sonra şampiyonluk rekabetinde rakipleri Nihat Keskin ile olan 5 puan farkını kapatamadılar. İki yarışçının puan rekabeti İzmir’deki son yarışa kaldı.

Andoff’un yarışında ilk gün kalanlar arasına katılan Ankaralı Himmet Şengül debriyaj problemi yaşarken, ikinci gün de İsmail Ayhan elektrik, Yunus Ayhan ise motor problemi nedeniyle yarış dışı kaldılar. İkinci gün altı özel eabı geçildiği Andoff Kızılcahamam Offroad yarışından ödül töreni, Patalya otelinde yapıldı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Kızılcahamam

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top