Avrupa Ralli Kros Şampiyonası’ndaki Amerikan – Rus rekabetinden Rus Timur Timerzyanov galip çıktı

Avrupa Ralli Kros Şampiyonasının sondan bir önceki yarışı olan Finlandiya’da Citroen pilotu Timur Timerzyanov (TT) birinci oldu ve bu birincilik ile şampiyonluğunu ilan etti.

F1’dan daha hızlı, 600 BHP güce sahip ,0-100 km/h hızlanması 1,9 saniye olan 4WD otomobillerin mücadele ettiği SUPERCAR otomobillerin klasmanında RockStar pilotu Tanner Foust Olsbergs MSE tarafından hazırlanan Fiesta’sı ile şampiyonayı ikinci sırada tamamladı.

Amerika’da düzenlenen Global RallyCross yarışlarının 3. ayağı Los Angeles’te X-Games organizasyonu içinde yapılmış ve TT’in otomobili Loeb’in pilotajında birinci olmuştu. Böylece Citroen hem Avrupa hem de Amerika’da gösterdiği başarılar ile Ralli Kros yarışlarında da önemli bir aktör olduğunu gösterdi.

Global RallyCross organizasyonu yeni sponsorları ile yarışlarını Amerika dışında Brezilya’da ve İspanya’da düzenlemek için çalışırken, FIA’da bir kaç ay önce Avrupa Ralli Kros Şampiyonası’nın haklarını 20 yıllığına IMG firmasına satmıştı.

Amerikalıların öngörülerine göre önümüzdeki dönemde Ralli Kros yarışlarının popülaritesi diğer motorsporları yarışlarının önüne geçecek, çünkü gençler heyecan, çekişme ve aksiyonun bolca yaşandığı Ralli Kros yarışlarına diğer branşlardan daha fazla ilgi duyuyor.

Tosfed seçimlerinden sonra oluşacak yeni yönetimin rallikros yarışlarına gerekli önemi vermesi; böylece, hem sporcu, hem takım, hem otomobil üreticisi hem de organizatör olarak Türkiye’nin de bu branşta dünyada söz sahibi olması bekleniyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top