Halid Avdagiç; “Öncelikli hedefim, otomotiv sektörü ile otomobil sporlarını bir araya getirmek”

Yaklaşan seçimlerde Satvet Çiftçi?nin yönetim kurulunda ?historic rally?lerden sorumlu yönetim kurulu üyesi? olarak görev alacağı açıklanan İsok eski yönetim kurulu üyesi ve İstanbullu rallici Halid Avdagiç, seçilmeleri halinde öncelikli hedefinin otomotiv sektörü ile otomobil sporlarını bir araya getirmek olacağını söyledi. Historic Rally Kurulu?nu konusunda uzman kişiler ile oluşturmayı planladıklararını belirten Halid Avdagiç?in açıklaması şöyle;

?İstanbul Otomobil Sporları Kulübümüzün Onursal Başkanı Sayın Satvet Çiftçi‘nin nazik daveti ile 10 Kasım 2012 tarihinde yapılacak olan Tosfed Olağan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyesi adayı oldum. Halen devam etmekte olan sporcu kimliğimin dışında geçmişte hem takım hem de kulüp yönetimlerinde çeşitli faaliyetlerim oldu. Ticari hayatımda ise otomotiv ana sanayine yönelik faaliyetler dışında, son dönemde firmamızdaki mesai arkadaşlarımız ile birlikte Avrupa ve Amerika pazarı için özgün yarış otomobili tasarım ve üretimini gerçekleştiriyoruz.?

?Tosfed Genel Kurulu’nda Yönetime seçilmemiz halinde Sayın Satvet Çiftçi’nin başkanlığında oluşacak yeni Yönetim Kurulu’nda Historic Rally’den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak hizmet vermeye çalışacağım. Hedefimiz, Tosfed Ana Statüde belirtildiği gibi: ?Otomobil sporlarının yurt düzeyine yayılmasını, ulusal ve uluslararası yarışmalarda başarılı sonuçlar elde edilmesini sağlamaktır.?

?Büyük Tosfed? için öncelikli konumuz otomotiv sektörü ile otomobil sporlarını bir araya getirmektir. Bu bağlamda özellikle Historic Rally ile otomobil sporlarının tabana yayılarak gelişmesini sağlamak istiyoruz. Maliyetleri arttırmadan güvenli otomobiller kullanarak Historic Rally’nin yeni katılımcılar ile Ralli ve Rallikros, Tırmanma, Pist yarışlarında da yer almasına çalışacağız.?

?Geçmişte Türkiye’de üretilmiş olan başta Anadol, Renault, Murat gibi otomobilleri Historic Rally şemsiyesi altında yarışmasını teşvik ederek, seyirci ile sporcu arasında bir empati oluşturmaya çalışacağız. Bu sayede sporumuza yeni sporcular ve yeni otomobiller kazandırmak istiyoruz.

Hedeflediğimiz diğer bir konu ise tesisleşme ile ilgili. Bu konuda yapılmış olan yatırımların dışında günlük işletim maliyeti düşük yeni alanlar oluşturmak ve bu alanları yaşayan mekanlar haline getirmeyi arzu ediyoruz.?

?Hayallerimizi işin mutfağı olacak olan Historic Rally Kurulunda görüşüp, geliştirip Büyük Tosfed’in Yönetim Kuruluna sunacağız. Historic Rally Kurulunda konusunda uzman kişiler ile oluşturmayı planladık. Beş kişilik kurulda otomobil tasarımını bilen, teknik ve mekanik bilgiye sahip uzmanların dışında aktif sporcuları da bünyemizde bulundurmayı öngörüyoruz.?

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top