Slalomda kupaları yine Ege Asal Metal topladı!

Ege Otomobil Sporları Kulubü (EOSK) tarafından düzenlenen Oto Slalom Kupası’nda 3’ncü yarış yapıldı. Erkekler kategorisinde Kemal Çetinkaya yine rahat kazanırken, bayanlarda sürpriz bir isim Meltem Mengi birincilik kupası kaldırdı. Kupada iki takım yarıştıran Ege Asal Metal Rally Team ise, günün Takımlar Kupası’nı kazanan takım oldu.

İzmir’in Mavişehir semtinde, Ege Park’ın arkasındaki otopark alanında Karşıyaka Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen ve dört ayaktan oluşan Slalom Kupası’nın üçüncü yarışı, açık, güneşli ve sıcak bir havada yapıldı. İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 90’ncı yıldönümü olan 9 Eylül pazar günü gerçekleştirilen slalom yarışı, saat 15’te antrenman turları ile başladı, ilk start ise saat 16.30’da verildi.

Kısa zaman öncesinde yaşamını yitiren İzmirli yarışçılardan Kazım Muhip Aksoyer ve Afyon’daki kazada hayatlarını kaybederek tüm ülkede infiale neden olan 25 askerimiz için starttan önce bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. İzmir’in kurtuluşu anısına da Ege Asal Metal Rlly Team servis aracının ön kaputuna Türk bayrağı asıldı.

Slalom Kupası’na Ege Asal Metal Rally Team ve Ladies Racing Team olmak üzere 4’er kişiden oluşan iki takımla katılan Ege Asal Metal’ın patronu İzmirli duayen rallici Mithat Diker, kendisini ‘manevi sahibi’ olarak gördüğü İzmir’in önde gelen şirketlerinden Rottest‘in de bir takım kurarak yarıştırmasına ön ayak oldu. Şirketin yeni ürünü acil yangın müdehale aracı yarış boyunca parkurda İzmirlilerin incelemesi için sergilenirken, yarış sonrasında bir de gösteri yaparak hünerini sergiledi.

3’ncü yarışa erkekler kategorisinde lider olarak başlayan Ege Asal Metal Rally Team yarışmacısı Kemal Çetinkaya, Renault Clio ile yine rakiplerine fark atarak birincilik kupasını kazanırken, liderliğini de puan farkını açarak 25 Kasım’daki son yarışa taşıdı. Pazar günkü yarışta Fazıl Güceli 2’ncilik, Kemal Şener ise 3’ncülük kupalarının sahipleri oldular.

Bayanlarda ise ikinci yarışta podyum yapamayan Meltem Mengi, sıkı bir antrenman sonrası bu kez hem cinslerinden çok daha farklı bir performans sergiledi ve 1’ncilik kupasını kazandı. Esin Şener’in 2’nci olduğu bayanlar podyumunda üçüncülük kupası ise Sülin Çançar’ın oldu.

Kupanın üçüncü yarışında farklı bir uygulama yapılarak, tribünde yarış seyreden seyircileri de etkinliğe dahil edildi. Yarış öncesi dağıtılan puan kartları ile seyirciler yarışçıların kendi önlerindeki U dönüşlerini puanla değerlendirdiler. Bu değerlendirme sonucu en yüksek puanı alan Kemal Çetinkaya 3 litre motor yağı kazandı.

EOSK‘un bu sezon çok aktif bir programla İzmir’de farklı kupalar düzenleyerek yarışlar düzenlemesine destek olan İzmirli duayen rallici Mithat Diker, Slalom Kupası’nın üçüncü yarışı sonrası Ralli Ajansı’na yaptığı değerlendirmede yarattıkları rüzgârın esintisini gördüklerini ve bundan da kendi payına mutlu olduğunu söyledi. Diker, kupanın 25 Kasım’daki son yarışında mücadelenin daha rekabetçi olacağını belirterek Karşıyakalıları o gün parkura davet etti.

3’ncü slalom yarışında ilk 3 dereceleri şu isimler paylaştılar.. Kadınlar; 1. Meltem Mengi, Esin Şener, Sülin Cancar; Erkekler; Kemal Çetinkaya, Fazıl Güceli, Kemal Şener, Takımlar; Ege Asal Ralli Team, Rot Test, Ege Asal Metal Ladies Team, Teşvik Kupası; ender Oto, Bedri Kolsallayan, Ahmet Kaan Coştu.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top