Kemal Merkit, alkışlarla uğurlandı

Kemal Merkit, son yolculuğuna sevenlerin alkışlarıyla uğurlandı. Levend camiinde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılınan Kemal Merkit’i son yolculuğunda yalnız bırakmayan ailesi, sevenleri ve motorcu arkadaşları, hep bir ağızdan helallik verdi, tabutunu eller üzerinde taşıdı ve arkasından alkışlarla uğurladı. Cami avlusunu dolduran sevenleri, cenaze aracının peşinden uzun bir araç ve motor kuyruğu oluşturarak, defnedileceği Kilyos’a kadar peşinden gitti.

Transanatolian maraton yarışında mücadele ederken, dün (cuma) Meke gölü yakınlarındaki etapta arkadan gelen bir başka yarışmacının motoruyla çarpması sonucu hayatını kaybederek başta ailesi ve sevneleri olmak üzere, Türk spor camiasını ama özellikle motor dünyasını yasa boğan Kemal Merkit, açık maraton yarışlarındaki başarılı performansı ile ünü yurt dışına taşan ender sporcularımızdan biriydi.

Zamansız ölümü otomobil ve motor sporları camiaları kadar, O’nu başarılarından dolayı tanıyan, bilen ve seven insanları da hayli etkiledi. Levend Camii’nin avlusunda yoğunluktan adım atacak yer kalmazken, milli sporcumuzun son yolculuğunu kamuya aktarmak isteyen medyanın kameraları da cenaze namazı boyunca sürekli çalıştı.

Renkli kişiliği, sıcak yaklaşımı ve sporcu ruhu ile geniş bir kitleye kendini sevdiren, sportif başarıları ile de medyada sık sık kendine yer bulan Kemal Merkit’in son yolculuğuna Tosfed’i Genel Sekreter Bülent Süalp ve Spor Kurulu Başkanı Metin Çeker temsil ettiler. Ralli camiasından pek çok ismin de katıldığı  namazının tamamlanmasından sonra cenaze aracı camiiden ayrılırken sıkışan trafik nedeniyle zorlandı.

Yüzden fazla motorsikletin konvoy yaptığı Levend’de, ünlü motor sporcusunun son yolculuğunda gözler motorlu trafik polislerini aradı, ancak değil motorlu, tek bir trafik ekibinin dahi cami etrafında konuşlanmaması, tarfikte sıkışan vatandaşların zaman zaman motor konvoyu ile karşı kaşrıya getirdi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top