Ve Rossetti, Samsun’da işe geri döndü!

İtalyan rallici Luca Rossetti, Samsun’da TRŞ’nin zirvesini geri aldı. Pegasus Racing’in Fabia S2000’i ile bu sezon Türkiye Ralli Şampiyonası kovalayan ‘son’ Avrupa Ralli Şampiyonu Rossetti, Samsun’daki zaferinden sonra sezonun son yarışı olan Bursa’ya lider olarak gitme fırsatını yakaladı. Samsun’da ‘ilk’ düzenlenen rallide ikinci günün ilk etabında liderliği ele alan ve gün boyunca bunu korumasını bilen Rossetti, İlkadım’daki finiş tak’ına en yakın rakibinin 1 dakika 21 saniye farkla 1’nci olarak ulaşmayı başardı. İtalyan’ın ardından Hitit’i 2’nci sırada tamamlayan Murat Bostancı, takımına en yüksek puanı kazandırdı. Pegasus Racing’in ikinci Fabia S2000’i ile yarışan Burak Çukurova, bu sezon özlem duyduğu podyuma Samsun’da kavuştu ve 3’ncü sırada tamamladığı rallinin finiş tak’ında kupa kupa kaldırdı.

‘Mini’de yoldan çıktı… Sekizinci etapta, starttan 2kilometre sonra sağ bir virajın dışına kaçan Mini’si ile yamaçtan aşağıya inen Halim Ateş de yarışa veda etti. Çalıların arasında toprağa sert bir vuruş yapan Mini’nin ön tarafı hasar aldı. Viraj çıkışında lastiğinin patladığını düşünen Halim Ateş bu yüzden aracının kontrolünü kaybettiğini söyledi.

Uğur Soylu debriyajdan kaldı..  Bonus Parkur Racing brandingli Evo 9 ile yarışan Uğur Soylu da debriyajdan kaldı. Soylu’nun günün ilk etabını tamamlayarak ikinci etabın startına geldiği ancak yarışı bıraktığı belirtildi.

Flash > Yağız Avcı kaza yaptı… Hitit’te ikinci gün sürpriz ile başladı. Ford pilotu Yağız Avcı günün ilk etabının birinci km’sinde yoldan çıktı ve yarış dışı kaldı. Yarış durduruldu ve etaba ambulans girdi, Avcı ve Co-Pilotu Bahadır’ın genel kontrolunu yaptıktan sonra kaza yapan ekibi kontrol amacıyla hastaneye götürmek üzere alarak etaptan ayrıldı. Ralli, etap güvenliği sağlandıktan sonra kaldığı yerden devam edildi. Bir sonraki etap startında 10 dakika toplama yapıldı.

Samsun’daki ‘ilk’ ralli mücadelesinde ikinci ve son gün için sabah 9.30’da direksiyonlarının başlarına geçecek olan ralliciler üç farklı etabı ikişer kez geçecekler. Ralli, saat 17’de, başladığı yer olan Kurtuluş Yolu’ndaki finiş tak’ında sona erecek. Gün içinden gelişmeleri ajansta izleyebileceksiniz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top