Hitit’te ilk günün lideri Murat Bostancı

Hitit’te ilk gün, Murat Bostancı’nın liderliğinde sonlandı. Rallinin ilk etabında en iyi zamanı yapan genç pilot, günün diğer üç etabında best’lere uzanamasa da, 1,8 saniye farkla günü lider kapamasını bildi. İtalyan rallici Rossetti, ‘İtalya’daki etaplara benzettiği’ Samsun’da ilk günü ikinci sırada tamamlayarak rekabeti bugüne bıraktı. İlk gün sonunda sınıflarında Uğur Soylu (3), Adil Küçüksarı (5), Orhan Avcıoğlu (6), Tezcan Dalfidan (8), Yıldıray Demircioğlu (9) ilk sıraları paylaşırlarken, Engin Kap historic’te, Simin Bıçakçıoğlu bayanlarda, Orhan Avcıoğlu ise iki çeklerde lider durumda bulunuyorlar. İlk günün son etabı olan seyirci etabında Tezcan Dalfidan sağ arka tekerini kopardı ve etabı 3 tekerle tamamladı, Hakkı Ağaoğlu ise deniz tarafındaki sol bir virajda çizgi dışına çıkıp zor anlar yaşadı. Rallide ilk gün firesiz geçildi, 28 otomobil mücadeleye pazar sabahı 9.30’da kaldıkları yerden devam etmek üzere kapalı parka girdi.

20120825-193828.jpg

İlkadım’da motor sesleri! .. Kurtuluş yolunda, ‘ilk adım’in atıldığı Bandırma vapurunun yanaştığı ‘tütün iskelesi’nde o yılları temsilen oluşturulan maketlerin önündeki alanda kurula start tak’ından 1 kapı numarasını taşıyan Fabia S2000’si ile İtalyan rallici Luca Rossetti’ye verilen ilk startla başlayan 39’uncu Hitit Rallisi’nde günün ilk sürprizi Volkan Işık’ın start almamasıydı. Böylece kayıt yaptıran 29 otomobilden 28’i tak’tan geçip Samsun’daki ‘ilk’ rallide mücadeleye dahil oldu. Startta Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Garnizon Komutanı il bürokrasisini temsil ettiler ve sırayla ilk 10 ekibe start verdiler. Kurtuluş yolundaki startta beklenen çok sayıda Samsunlu seyirci gerçek olamadı. Ancak Samsunlular akşam üstü yapılan seyirci etabında yoğun ilgi gösterdi.

20120825-121517.jpg

Samsun ralliye hazır!.. Samsun’da açık, güneşli ve sıcak bir hafta sonu! Şehirde ralliye karşı bir bilinirlilik gözleniyor. Seyirci etabına ilginin yüksek olması şaşırtmayacak. Rallilerin daimi “öncü” pilotu olan Nihat Imsık’ın tecrübeli kopilotu Engin Öztürk, iki gündür not çıkardıkları özel etaplar için “mükemmel”, akşam üstü yapılacak olan seyirci etabı için ise “çok seyirci olacak” yorumunu yaptı. Şehrin girişindeki bilboardda ralli posteri görmek, günün erken saatinde işe koyulan Samsunlulardan “ralliyi seyretmek gerek” cümlesini duymak, spor adına umut saçıyor. Günün programı, teknik kontrolle başladı. Saat 13’te Cumhuriyet meydanından start verilecek. Tek ayakta geçilecek 3 etaptan sonra, akşamüstü Batıpark’ta seyirci özel etabı ile ilk günün programı tamamlanacak. Samsun’daki Hitit Rallisi’nden anlık gelişmeleri gün boyunca ajansın “Yarış Online” sayfalarından takip edebilirsiniz.

Aydın Hoşgör | Samsun

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top