?Genel kurul? olimpiyatları için geri sayım başladı!

Sporda dünyanın en üst noktası olarak kabul gören Olimpiyat oyunları, dün Londra’da yapılan muhteşem bir kapanış töreniyle sona erdi. Dünyanın sporcuları şimdiden dört yıl sonraki 2016 olimpiyatları için planlarını yapmaya başlarken, olimpiyatların tamamlanmasıyla birlikte ülkemizde de tüm federasyonlar için farklı bir yarışın startı verildi.

İlgili kanun gereği, federasyonlar olimpiyatların bitiminden itibaren altı ay içerisinde olağan genel kurullarını toplamak zorundalar. Özerk yarıpı ile Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu da bu kapsamda olağan genel kurul için geri sayıma geçmek durumunda. Tosfed ana statüsüne göre, genel kurul toplantı zamanı ve şeklini belirleyen 10?ncu madde, ?Olağan Genel Kurul, dört yılda bir, yaz olimpiyat oyunlarının bitiminden itibaren altı ay içerisinde yapılır? diyor.

Bu durumda, Tosfed Olağan Genel Kurulu?nun en geç 12 Şubat 2013’e kadar tamamlanması gerekiyor. Ancak, federasyon yönetim kurulu bu tarihi beklemeden de genel kurul için bir tarih belirleme yetkisine sahip. Federasyona yakın kaynaklar, olağan genel kurul için Aralık 2012?yi işaret ediyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top