Orhangazi’ye 41 kere maşallah!

Katılımcı sayısında son tırmanma yarışında dibe vuran otomobil sporları, bir hafta sonra Orhangazi Otokrosu’nda ’41 kere maşallah’ çektirdi!

Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenen Türkiye Otokros Şampiyonası’nın dördüncü hafta sonunda ikinci gün gerçekleştirilen 8’nci ayak yarışlarında beş kategoride toplam 41 yarışmacı mücadele etti.

Haftanın ilk gün yarışmasında 33 yarışmacı rekabete dahil olmuştu. Pazar günü bu sayının 41’e ulaşmasında, mahalli yarışlara girmek üzere kayıt yaptıran Eskişehirli 8 yarışmacının rekabete dahil olmalarıydı.

Bunaltıcı bir sıcak havada yapılan mücadelelerde yarışanları dahi kendi tozlarının içine girmesiyle zor duruma düşüren ‘toz’a rağmen, pazar gününü İznik gölü etrafında değerlendirmek isteyenler ile göl kenarındaki yarışma parkuruna yolu düşen Bursalı yarış severler, gün boyu sıralama ve yarışma turlarında tüm yarışmacıları büyük bir keyifle izlediler.

Cumartesi gecesi güneydoğudan gelen şehit haberlerinin etkileri tüm yurtta olduğu gibi Orhangazi’de de derinden hissedildi. Orhangazili eski yarışçılardan Emin Koç’un sahibi olduğu Emin Vinç şirketinin 28 metrelik kurtarıcı direğine asılan dev Türk bayrağı hem yarışçıları hem de yarış severleri etkiledi.

Cumartesi gün boyu servis alanında çalınan müzik yayını, pazar günü aynı nedenden dolayı yapılmayarak şehitlere saygı gösterildi. Diğer taraftan Eskişehirli yarışçılardan Onur Sürmeli de, şehit haberlerinden etkilendiğini dile getirerek yarışmadan hemen sonra ödül törenine kalmayarak alandan ayrıldı.

Servis alanı ile parkur arasında durulan Redbull standında yarışçılar ve yarış severler iki gün boyunca ikram edilen 100o kutudan fazla soğuk içecek ile serinlediler.

Pazar günkü program da teknik kontrolün yetişmemesi nedeniyle gecikme ile başladı. Her yarışmacı için 7 dakikalık sıralama turları ve antrenmanların tamamlanmasından sonra, saat 14.30’dan itibaren yarışma startları verilmeye başlandı. Önce ulusal klasman yarışları yapıldı, ardından mahalli yarışlar için startlara geçildi.

Eskişehirli yarışçı Osman Kaya, Kategori 1’de cumartesi günü lastik patlattığı için, pazar günü ise aks problemi yaşayınca zirveden uzak kaldı. Her iki günde de birinciliği elde eden Ümit Can Özdemir’in aralarındaki puan farkını ciddi miktarda kapamasına engel olamadı.

Kategori 2’de Emir Küçüksarı, K3’te Bursalı Emre Zümrüt, K5’te ise İstanbullu Halim Ateş birincilik kupalarının sahipleri oldular.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Orhangazi

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top