Orhangazi’de ilk gün favoriler rahat kazandı

Türkiye Otokros Şampiyonası’nın dördüncü yarış haftasında, ilk gün tamamlanan 7’nci yarışta podyum beklendiği gibi sıralandı. Orhangazi’de, İznik gölü kenarındaki özel otokros parkurunda gerçekleştirilen ilk gün yarışlarına ulusalda 16, mahallide 17 olmak üzere 33 yarışmacı katıldı. Sabah yapılan sıralama turları öncesinde yağıp geçen yağmur parkuru etkilemezken, gün boyunca güçlü otomobillerin harmanladığı virajlardan yükselen tozlar, yarış severlere olduğu kadar kendi tozuna girmek zorunda kalan yarışmacılara da zor anlar yaşattılar.

Sezonun 7’nci yarışının programı yaklaşık 45 dakikalık bir gecikme ile başladı. Yarışma direktörü, yarışmacılara verdiği brifingte katılımı bu kadar yüksek beklemedikleri için programdaki sarkmalardan dolayı baştan anlayış istedi. Sabah antrenmanlar öncesinde parkurda grayder çalıştırılırken, Orhangazi Belediyesi itfaiyesinin ararözü de gün boyunca gerektiğince parkura girip sulama yaptı.

Sabah antrenman turları sırasında günün tek şanssız ismi Uğur Akman oldu ve Palio’sunun şanzımanı arıza yapınca pistten çekici üzerinde çıkarıldı. Akman, daha sonra Palio’sunu römorkuna yükleyip, pazar günkü yarış öncesi sorunu gidermek amacıyla sanayinin yolunu tuttu. Direktör, tüm yarışçılardan bir kez tur zamanı tutturmalarını istedi. Bunun, klasmanlarda olası eşitlik halinde başvurulacak bir kaynak olacağını da ekledi.

Öğlen arasından sonra 7’nci yarışın startı kategori 5’ten başlanılarak verilmeye başlandı. Orhangazili ve Bursalı yarışseverler gün boyu parkur boyunca dizilip, kavurucu sıcağa ve yoğun toza karşın yarışı yakından izlemeye çalıştılar. Günün en yaın rekabeti Kategori 2’de yaşandı. Bursalı rallici HakanErtanman Renault Clio’su ile rakiplerine zirveyi kaptırmazken, O’nun 4,2 saniye ardından İstanbul’dan Emir Küçüksarı benzer bir otomobille 2’nciliği elde etti. Tredin sponsorluğunda yarışan Burhan Anayurt 4,9 saniye farkla K2’de podyumu kaçırdı. Orhangazi’de 8’nci yarış günü pazar günü (bugün) koşulacak.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Orhangaz

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top