Ola Floene; “En büyük hayalim, iyi bir ralli otomobilin direksiyonunda olmaktı”

Son IRC şampiyonu Andreas Mikkelsen?in kopilotu 43 yaşındaki Norveçli Ola Floene, kendisine yöneltilen üç soruyu açıklıkla yanıtladı. Motokrosa olan merakını parasızlık nedeniyle sürdüremeyen Floene?nin kopilotluk üzerine verdiği yanıtlar ise şöyle;

-Neden pilotluk yerine kopilotluğa seçtiniz?

Yeterli param olmadığı için, motokrosa devam edemedim. Küçük bir çocuk iken, en büyük hayalim iyi bir ralli otomobilin direksiyonunda olmaktı. Navigasyonu öğrenmeye başladım ama biraz zor oldu. Kendime yarışacak bir koltuk bulmam konusunda kimse bana yardımcı olmadı, çünkü zordu.. Otomobil satıcısı olarak çalıştığım şirkette bu planlarım ciddiye alınmaya başlandı ve adım adım ilerleyerek kendime eşlik edebileceğim bir sürücü buldum.?

-Pilot ve kopilot; sizce hangisi daha zor?

Zamanla uğraşmak çok zor. Neredeyse yılın beş aylık sürecinde kağıtların içerisinde ve bilgisayardaki notlarla çalışıyorum. Andreas her gece ortalama yedi buçuk saat uyuyor, ben ise beş saat 20 dakika! Normalde ise, günde 12 saat çalışırım.?

-Bir kopilot için en zor şey nedir?

Rekabet benim için işin en iyi kısmı. Çok rahatımdır, eğer ki her şey yolunda giderse ve düzgün hazırlık yaptıysa.. Ralli normalde benim için daha kolay, çünkü benim işim ?sağ? veya ?solu? söylemek, gerisi Andreas?a kalıyor.?

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top