Avrupa Rallikros Şampiyonası?na radikal değişiklikler geliyor!

FIA Avrupa Rallikros Şampiyonası?nda 2013 sezonu için ciddi değişimler gündemde. Şampiyonanın resmi sitesi erc24.com?daki habere göre, şampiyonanın tüm hakları spor pazarlaması konusunda uzmanlaşmış bir özel şirketine verildi.

FIA motor sporları yönetim organı (konsey) tarafından onaylanması ile yürürlüğe girmesi beklenen geniş kapsamlı değişiklikler Avrupa Rallikros Şampiyonası?nın yüzünü değiştirebilecek özellikte.

Geçmişte te aynı konular için benzer haberler çok yapıldı ancak bu kez rallikrosun geleceği için 2013?ten itibaren şampiyonanın formatında ciddi  revizyona gidileceği güvenilir kaynaklar tarafından bildirildi. Henüz doğrulanmamış olsa da, yeni sezonda şu değişiklikleri gelmesini bekleniyor;

Supercars Racing sürücüleri 14?den 16?ye çıkarılacak, bu nedenle gelecek yıl takımlar ve pilotlar arasında büyük anlaşmalar olacağı tahmin ediliyor. Yarışların programlarında da radikal değişiklikler gündemde; öncelikle Pazar günleri yalnızca Supercars yarışı yapılacak. Dolayısıyla, 1600s ve Touring Cars yarışları cumartesi günlerinde gerçekleştirilecek.

Diğer taraftan, şampiyonada mücadele edecek 14 sürücü adayının çoğunun bir pazarlama şirketinin çalışması sonucu farklı ülkeden seçildikleri, ancak anlaşmaların Ekim ayında onaylanacağı ileri sürüldü.

Pazar günkü yarışların en iyi 5 veya 6 sürücünün katılması ile tek bir final şeklinde sonuçlanacak olması şampiyonluk için yepyeni bir yol haritası gerektirecek. Kalitenin de bir üst sınıf düzeyinde olması için de Avrupa’nın en iyi organizatörleri ile pazarlıklar yapılıyor.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top