Kocaeli’nde Fiesta zamanı..

Kocaeli Rallisi’nde ilk güne, Ford’un genç pilotu Murat Bostancı damgasını vurdu. Fiesta S2000’i ile günün ilk iki etabında en iyi zamanları yapan ve günün kapanış etabı olan SSS’e lider olarak geri dönen Bostancı, gösteri etabında en iyi zamandan 14 saniye daha geç finiş görünce zirveden kaydı vce günü 3’ncü sırada tamamlayabildi. Üçüncü etapta en iyi zamanı yapıp ikinciliğe yükselen Yağız Avcı, seyirci etabında da 4 salise farkla en iyi zamana ulaşınca, liderliği takım arkadaşından devraldı.

Şampiyona lideri ‘son’ Avrupa Ralli Şampiyonu İtalyan rallici Luca Rossetti, Pegasus Racing’in Fabia S2000’i ile Fiesta’lı genç rakiplerine +/- 5’er saniyelik farklarla ilk günü 2’nci sırada tamamladı. Fabia S2000 ile başladığı sezonun dördüncü rallisinde Mini’ye geçen Parkur Racing takım direktörü Ercan Kazaz, yine podyumun hemen ardında 4’ncülüğe yerleşirken, Pegasus Racing’in diğer Fabia S2000’i ile yarışan Burak Çukurova ilk günü 5’nci sırada tamamladı.

Historic klasmanında ilk günün lideri Mk2 Escort’u ile Engin Kap olurken, O’nun 1 dakika ardından Can Eroskay ve +1,8 saniye farkla da Kerem Üstünkaya ilk üç sıralamayı oluşturdular. Start alan 42 ekipten 30’u finişe geri gelebilirken, 12’si mekanik arızalar yaşadılar. Mini’sinde el freni problemi yaşayan Volkan Işık şampiyonluk hesaplarını kapatırken, rallinin 11 km’lik 3’ncü etabından beş otomobil çıkamadı.

Kocaeli Rallisi’nde ikinci gün (bugün) dört farklı etap ikişer kaz geçildikten sonra sezonun dördüncü mücadelesi saat 18.20’den itibaren başladığı yer olan Outlet’teki finiş tak’ında sona erecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Kocaeli

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top