Ankara, ‘yeni’ parkurunda otokrosa doydu!

Türkiye Otokros Şampiyonası’nın 5 ve 6’ncı yarışları, Ankara’nın Yenikent mevkiindeki yeni kros pistinde yapıldı. Başkent Otomobil Offroad ve Doğa Sporları Kulübü (BOOS) tarafından düzenlenen yarışlarda İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Bursa’dan toplam 15 yarışmacı mücadele etti. Çok sıcak bir hafta sonunda yapılan yarışlarda kategorilerin favorileri zorlanmadan kazandılar.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, programının yoğunluğundan dolayı kupa törenine katılamasa da pazar günü yarış sonrası uğradığı servis alanında tüm ekipler ile tek tek ilgilendi.

Pazar günkü yarış sonrası Ankaralı yarışmacı Yavuzhan Cabbaroğlu’nun itirazı üzerine sonuçların açıklanması ve kupa töreni yaklaşık bir saat gecikti.

Kategori 1’e Ümit Can Özdemir ile Osman Kaya arasındaki mücadelesi damgasını vurdu. Cumartesi günkü ilk yarışı P 106’sı ile Eskişehirli Kaya, pazar günkü ikincisini ise İstanbullu Ümit Can Özdemir kazandı. Skoda Felicia’sı ile ilk gün K1’de 4’ncü olan Ankaralı Celalettin Uludağ, pazar günü ise K3’e kayıt yaptırdı ve 3’ncü olup kupa kaldırdı.

Yarışın tek bayan pilotu Ankaralı Oya Eren, pazar günü ilk turda lastiklere dokundu ve iki teker üzerine kalktı ancak yarışa devam etti. Damalı bayrak gördükten sonra boş turda ise Palio’su spin atıp stop etti. Marşı çalışmayan aracı görevliler iterek çalıştırdı, ancak ‘dış müdehale’ boş turda olduğu gerekçesi ile işlem görmedi.

K2’de Eskişehirli Onur Sürmeli, R2’si ile her iki yarışı da rahat kazandı; pazar günü zamanını cumartesi günkü yarışa göre 15 saniye aşağı çekti. Ankaralı genç yarışçı Efe Soykan ise hafta sonu çifte 2’ncilik kupası ile eve dönerken, ikinci yarışta 20 saniye daha hızlandı.

Aynı kategoride Bursalı Burhan Anayurt, ilk gün antrenmanlarda rot kopardı ve yarışamadı; ikinci gün onarılan Tredin sponsorlu Peugeot 106’sı ile parkura çıktı ve 3’ncü oldu.

Organizatör Boos’un başkanı Mustafa Göçer, Punto’su ile yarışmacı olarak parkurdaki rekabete renk kattı, kategori 4’te çifte 1’ncilik kupası kaldırdı ve aynı zamanda cumartesi gününün en iyi 3’ncü zamanını yapmasına karşın, pazar günü 5’nciliğe geriledi.

Kategori 5’te iki Ankaralı’nın mücadelesi vardı; bir yıl aradan sonra parkurlara geri dönen Yavuzhan Cabbaroğlu, Subaru’su ile ‘ter’ attı, cumartesi 2’nci, pazar günü ise 1’nci oldu. Rakibi Sinan Saatçi de, ‘ferdi’ olarak katıldığı yarışların pazar günkü 2’ncisinde Palio’sunun sağ ön lastiği patlayınca ilk günkü zamanından uzak kaldı ve 2’ncilikle yetindi.

Yavuzhan Cabbaroğlu, ikinci yarışa çıkmaya hazırlanırken lastiğinin havasının indiğini fark etti ve start zamanını beklerken servis alanına geri döndü. O’nun lastiğine hava bastıktan sonra parkura dönüp yarışması, teknik kontrol ile komiserlerin farklı yorumlarına neden oldu. Gün sonunda bu konuda Yavuzhan’ın verdiği itiraz zamanların açıklanmasını geciktirdi. Sonuçta Yavuzhan 2’nci günün 1’ncisi oldu.

Boos’un, Sincan Belediyesi tarafından tahsis edilen arazide ilk kez konuşlandırdığı otokros parkuru ilk gün sert bölümleri ile yarışçılar tarafından eleştirildi. İkinci gün sorunlu virajlar grayder ile düzeltilip değiştirildi.

Pazar sabahı Yavuzhan Cabbaroğlu’nun tüm yarışçılardan topladığı bir dilekçeyi direktöre vermesi üzerine, ikinci gün yarışta kategoriler arasında grayder düzeltme yapmak için parkura girdi. Yarışlar süresince etkili olan toza karşın, parkurda sulama yapılmaması da yarışçılarca eleştirildi.

Boos yöneticileri, Yenikent Asaş Stadı bitiğindeki arazide Ankara’ya kazandırdıkları yeni otokros parkurunun kalıcı olması için Sincan ve Büyükşehir Belediyeleri nezdinde girişimlerde bulunduklarını söylediler.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Ankara

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top