Mikkselsen; “Basso’nun başarısı karşısında şapka çıkarıyorum!”

IRC’nın 7’nci rallisi olan San Marino’da ‘salise’ farkıyla kazanan İtalyan rallici Basso, şampiyonada 5 sıra birden yükselerek 5’nciliğe yerleşti. IRC lideri Mikkelsem ile San Marino’da giriştiği rekabet ile nefesleri kesen Basso, son etapta finişe geldiğinde Mikkelsen de O’nun zamanını bekleyenler arasındaydı ve müyük mücadeleyi 2,8 saniye farkla İtalyan’ın kazandığı belli olduğunda, O’nu ilk tebrike den de Mikkelsen oldu.

Fiesta S2000’i ile Skoda Fabia’nın tahtını sallayan Basso, ?bu zafer için çok çok mutluyum? dedi ve ekledi; ?yarış çok zordu ve Andreas çok iyi bir sürücü ama en başından beri içimde çok iyi bir his vardı.? Kopilotu Mitia Dotta ise, ralliyi kazanacaklarına üçüncü etapta lider olduklarında anladığını söyledi ama Andreas gibi bir rakip ile sonuna kadar ne olacağını kestirmenin güç olduğunu da sözlerine ekledi.

Mikkselsen ise, ?2,8? salise kaybetmesi üzerine ne düşündüğü sorulduğunda, ?tabii ralliyi kazanmak istiyordum ama Giandomenico ve Mitia fantastik bir ralli yaptılar, bunu itiraf etmek zorundayım. Biz yapabileceğinin en iyisini yaptık ama bu yeterli olmadı. İtalyan rakiplerime büyük saygımız var, onların bu başarı karşısında şapka çıkarıyorum.?

Mikkelsen, yarışı neden kazanamadığı sorusuna ise değişik bir yanıt verdi; ?Bunu söylemek zor. Mümkün olduğu kadar işimi iyi yaptım ama Basso için söyleyecek fazla bir şey yok daha fazla veya az çok hızlıydı.? Bu yıl yarışın daha uzun olduğu ve bazı yeni etaplar barındırdığıni belirten Mikkelsen, ?yine de geçen yıldan hiç bir büyük farklılıklar yoktu? diye de ekledi. Marino?da 3?ncü olan Scandola ise, yakıt ile ilgili sorunları olduğunu söyledi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top