‘Çekirge’, üçletmedi; Caner, Safranbolu’da ‘gençliği’ ile kazandı!

Birlas Motorsport pilotu Caner Akkafa, takımın Mitsubishi Pajero’sunun direksiyonuna geçtiği ilk yıl, üçüncü yarışta 1’ncilik kupasına uzanarak rüştünü ispat etti. Eski baş mekanikeri Suat İnan ile birlikte şampiyon takımın yeni pilotu olarak parkura çıkan Caner, ilk iki yarışta podyumda yer almasına karşın en üst basamağa ulaşamamıştı. Safranbolu’daki zaferle birlikte, genç pilotun şampiyonluk da şansı yükseldi.

Safranbolu’da ilk günü de lider olarak kapatan Caner Akkafa, ikinci günde de bu üstünlüğünü rakiplerine kabul ettirdi ve gün sonundn 162 toplam puana erişerek, en yakın rakibinden 5 puan farkla sezonunu üçüncü yarışında 1’ncilik kupasına uzandu. İstanbullu diğer bir yarışmacı Nihat keskin 2’nciliği elde ederken, İnci Akü pilotu Ahmer Tınkır da Mitsubishi Pajero’sunu finişe 3’ncü olarak getirdi. Podyumun ilk üçlüsü, yarışta ilk günü de aynı sıralamayla tamamlamışlardı.

Kategorilerde ise Caner Akkafa (S3), Cengiz İnceli (S1) ve Levent Arı (S2) kupaları kaldırırlarken, start alan 13 araçtan dördü yarışı mekanik nedenlerle bitiremedi ve abandone oldular, biri ise yarışma komiserleri tarafından yarıştan ihraç edildi.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top