Safranbolu’da ilk günü Caner lider tamamladı

Türkiye Offroad Şampiyonası’nda üçüncü ayak yarışı olan Safranbolu’da ilk gün Birlas Motorsport’un genç pilotu Caner Akkafa‘nın liderliğinde tamamlandı. Karabük Offroad Kulübü tarafından düzenlenen yarışta ilk günü ikinci sırada bitiren isim Nihat Keskin olurken, İnci Akü pilotu Ahmet Tınkır ise günü üçüncü sırada bitirdi. Saat 12.30’da yarışın destekçileri arasında yer alan Safranbolu Belediyesi’nin önünden verilen seramonik startla başlayan yarışta ilk gün iki farklı özel etap üçer kez geçildi. Yarışmanın programında ağırlığı çeken ilk gün, güneşli ve sıcak ama bir o kadar da rüzgarlı bir ortamda gerçekleştirildi. Ralli karakterli ‘orman’ etabında becerileri kadar sürate de önem vermek zorunda kalan yarışçılar, kapılı etapta ise offroad tecrübelerini gösterme fırsatını buldular.

Birlas Motorsport’un Caner AkkafaSuat İnan‘dan oluşan genç ekibi, Mitsubishi Pajero’ları ile sezonun ilk iki yarışında çok yaklaştıkları ama henüz ulaşamadıkları birincilik kürsüsüne Safranbolu’da çıkmak için mutlak kazanmak hedefini ilk etaptan itibaren gözettiler. Parkurların gözüpek ismi Nihat Keskin ise, genç rakibinin dolu dizgin temposu karşısında ilk gün sonuç alamadı ve ikincilikte kaldı. Birlas ile aynı servisi ve çadırı paylaşan İnci Akü pilotu Ahmet Tınkır, gün sonunda Ralli Ajansı‘na yaptığı değerlendirmede, podyumda daha yukarı basamağın kendisine uzak durduğunu söyledi.

İstanbul, Ankara, Giresun, Mersin ve Tekirdağ’dan 12 yarışmacının kayıt yaptırdığı ve teknik kontrolden geçerek start aldığı Safranbolu Offroad Yarışı’nda ilk gün sonunda 8 araç kapalı parka girebildi. İlk günü tamamlayamanların tamamı mekanik problemler yaşadılar. Etapların ilk geçilişinden sonra klasmanlar belirginleştiği ve mekanik sorunlar ortaya çıkmaya başladığı için, ikinci ve özellikle üçüncü geçişlerde tempolar biraz daha kontrollü olarak düşürüldüğü gözlendi.

Ankaralı gözcü ve gözetmen grubunun görev aldığı Safranbolu yarışına, Ankaralı şampiyon yarışçılardan Himmet Şengül, sabahki antrenman turları sırasında yaşadığı diferansiyel merkezi arızası yüzünden antrenman yapamadığı için keyifsiz başladı. İstanbullu Ahmet Tınkır da yol kenarındaki bir taşa çarpıp aracının yürüyenini hasarladığı için günü kalan etaplarını tedirgin tamamladı. Mersinli İsa usta’nın aracı da ilk lup sonunda servis alanına çekici sırtında geldi.

Safranbolu Offroad Yarışı’nda ikinci gün (pazar) iki farklı özel etapta mücadeleye devam edilecek. İlk gün de kullanılan kapalı etabın yanı sıra Safranbolululara keyifli bir pazar günü geçirtmek için hazırlanan özel seyirci etabında yapılacak ikinci gün yarışlarında, podyum için Akkafa-Keskin-Tınkır rekabetinin dozunu arttırarak sürmesi bekleniyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Safranbolu, Karabük

Safranbolu offroad yarışından fotoğraflar için, yarışmacıların isimlerini tıklayabilirsiniz; Caner Akkafa, Ahmet Tınkır, Himmet Şengül, Suat İnan, Ali Günpay.

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top