Rallilerin değişmeyen şampiyonu, Los Angelas Rallikros’unda start alacak!

Citroën Racing ve Sébastien Loeb, Los Angeles rallikrosuna katılmaya hazırlanıyor. Kariyerinde sekiz kez Dünya Ralli Şampiyonluğu bulunan Fransız rallici, Citroën DS3 XL?i ile Red Bull sponsorluğuna katılacağı Dünya Rallikros Şampiyonası (GRC) en iyi sürücüleri karşı kendini test edecek. 23 farklı rallide 71 zafer kazanan Loeb, yeni bir ortamda yarışacağı için rahatsız olmadığını söyledi. Loeb, şöyle dedi;

 ?Ben, yarışmayı seviyorum ve her zaman farklı disiplinleri deniyorum. Yeni Zelanda Rallisi bittikten bir hafta sonra Los Angeles’ta olacağım. Avrupa Rallikros yarışlarında bazı çok muhteşem yarışlar oluyor, ama Amerikan versiyonu daha aşırı görünüyor. 545 bhp Citroën DS3 ile Marcus Gronholm gibi sürücülere karşı yarışmak farklı olacak?

Rallikroslarda da kazanma şansını artırmak için, Citroën yarış takımı ?X Games? ve Loeb?ün kullanacağı ?XL? denilen çok özel bir DS3 geliştirdi! Hansen Motorsport tarafından hazırlanan otomobil, 7 kez Dünya Ralli Markalar Şampiyonluğunu kazanan Citroen takımının, Creative Technologie?den bir dizi modifikasyon desteği aldı.

Citroën Racing proje mühendisi Cyrille Jourdan, ?bu yeni bir kategori ve modifikasyonları en iyi şekilde denemek her zaman heyecan verici? dedi ve ekledi; ?Uzaktan bakıldığında, rallikros DS3?ü WRC?ye çok benziyor. Şasi ve süspansiyon sistemlerinin tasarımı oldukça benzer olmasına rağmen, aktarma organları temelde farklı. DS3 XL iki litre turbo motor 545 bhp ve 800 nm tork geliştirir. Hızlanması 2.4 saniyede 0’dan 100kph kapsayan, bir F1 aracı kadar iyi!?

Bir ralli otomobili ile karşılaştırıldığında, co-pilotu ve yedek tekerlek olmaması mühendisleri ağırlık dağılımı konusunda değişikliklere itiyor; ?bu yüzden su radyatörü dikine yerleştirildi. WRC ve XL arasındaki ana görsel fark, arka kanatlarda soğutma eklenmesi. Bu değişiklik, rallikrosun en önemli aşaması olan startta daha gelişmiş performans elde etmek için tasarlandı.?

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top