İstanbul Rallisi’nde Skoda zaferi

2012 Türkiye Ralli Şampiyonası?nda, Yüce Auto Skoda desteği ile yer alan Pegasus takımının Avrupa Şampiyonu pilotu Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi ikilisi İstanbul Rallisi?nde sergilediği muhteşem performans ile 1.nci oldu.

Bu yıl 33.ncüsü düzenlenen ve 2012 yılının ilk toprak parkur yarışı olan İstanbul Rallisi, Fabia S2000?lerin çekişmesine sahne oldu. Yüce Auto Skoda desteği ile Türkiye Ralli Şampiyonasında başarıyı kovalayan Pegasus takımının Avrupa Şampiyonu ekibi Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi ikilisi İstanbul Rallisinde zafere ulaştı. Skoda Fabia S2000 ile yarışan diğer Pegasus ekibi Burak Çukurova-Ünal Tezel ikilisi ise beşinci oldu.

10 Haziran pazar günü 09:30?da Sabiha Gökçen Havalimanı?ndan start alarak Göçbeyli (ISG), Yeşilvadi ve Oruçoğlu etaplarını üçer kez geçen ekipler, 130,8 km.si özel etap olmak üzere toplam 332,55 km boyunca kıyasıya mücadele ettiler. Luca Rossetti ve Matteo Chiarcossi ikilisi Skoda Fabia S2000 ile bu yıl ilk kez toprak parkur üzerinde gerçekleşen yarışları 1.27.46.04’lük zamanda tamamlayarak 1.ncilik kürsüsünde yer aldılar.

Avrupa Şampiyonu pilot Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi ilk iki yarışta asfalt parkurlarda başarılı yarışlar çıkarttıklarını hatırlatarak ??Bu yıl ilk kez toprak parkura çıktık. Motorsporları tutkunlarına zevkli ve çekişmeli bir yarış izlettik. Fabia S2000?in üstün performansı ile bu büyük mücadeleyi birincilik kürsüsünde tamamladık. Kalan yarışlar için de bize büyük bir motivasyon oldu? açıklamasında bulundu.

İstanbul Rallisi?ni 5.nci sırada tamamlayan Burak Çukurova-Ünal Tezel ikilisi ise üst sıralar için mücadele ettiklerini ilk 2 yarışta yaşadıkları şanssızlıkları geride bıraktıklarını ve bu yarışta şeytanın bacağını kırmak için uğraştıklarını, kalan yarışlarda daha iyi sonuçlar almak için çalışacaklarını belirttiler. [SKODA]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top