?Nitelikli dolandırıcılık?tan Başkan?a kovuşturma yok!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve üç yöneticisi için ?nitelikli dolandırıcılık? hakkında açılan soruşturmada ?kovuşturmaya yer olmadığına? karar verdi. Ankara Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Tezel, federasyon kurucu başkanı Oyman Atabay ve muhalefet liderlerinden Satvet Çiftçi tarafından 11 Ocak 2011?de yapılan ?nitelikli dolandırıcılık? iddiası üzerine yaptığı soruşturma sonucunda, ?şüpheliler hakkında müsnet suçtan haklarında kamu davasını açılmasını gerektirir şekilde yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilemediği? gerekçesi ile ?ek kovuşturmaya yer olmadığına dair karar? verdi.

Başkan?ın görevi kötüye kullanma ve haksız menfaat teminine yol açma? suçlamaları ile ilgili olarak aynı savcılık makamınca hazırlanan ve mahkemece kabul edilen iddianamenin muhalefet tarafından spor kamuoyu ile paylaşılması aşamasında, ?nitelikli dolandırıcılıktan ek kovuşturmaya gerek olmadığı? kararı da federasyon tarafından kamuoyuna ulaştırılmaya başlandı. ?Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ve üç yöneticisi için ?nitelikli dolandırıcılık? hakkında açılan soruşturmada ?kovuşturmaya yer olmadığına? karar verdi? başlıkları ile duyurulan kararda savcı Tezel, şüphelilerin ifadelerini özetledikten sonra mütaalasında şu görüşlere yer verdi;

?Olaya ilişkin olarak yapılan soruşturmada, toplanan deliller, beyan içerikleri, 23/11/2011 tarihli bilirkişi raporu içeriğine göre, şüphelilerin Federasyonu araç olarak kullanmak suretiyle haksız kazanç elde ettiklerine ve bu şekilde nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediklerine dair bir bulgu, belge ve delile ulaşmadığı, böylelikle şüpheliler hakkında müsnet suçtan haklarında kamu davasını açılmasını gerektirir şekilde yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilemediği, iddia, beyan içerikleri, bilirkişi raporu ve tüm soruşturma evrakı kapsamından anlaşılmış olmakla. Yukarıda açıklanan gerekçelerle her bir şüpheli hakkında müsnet suçtan ayrı ayrı Cumhuriyet Başsavcılığımızca kovuşturmaya yer olmadığına, Kararın bir örneğinin müşteki ve şüphelilere tebliğine; Kararın tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde Sincan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına itirazı kabil olmak üzere CMK?nun 172 ve 173. maddeleri gereğince karar verildi.?

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top