Yaz Kupası’na takla atarak hazırlandı!

İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde Yaz Kupası pist yarışlarına hazırlık amacıyla düzenlenen yarışta podyum çekişmesi ‘takla’ ile sonuçlandı. Renault Clio ile yarışan İzmirli yarışçı Ayhan Germirli, yarışın ikinci turunda, dışına atak yaptığı Bilal Saygılı’nın aracından kaçmak isterken pistin start düzlüğü sonrasındaki sol virajını alamayınca dış taraftaki lastik bariyerlere patladı.

Kontrolden çıkan aracı ile attığı çifte takla ile seyircileri yerlerinden zıplatan Germirli, lastiklerin üzerinde ve dört tekeri üzerine kalakalan aracından indikten sonra soluğu yürüyerek gittiği pistin kafeteryasında aldı.

Takla sırasında her hangi bir yara almayan Ayhan Germirli’nin kaporta ağırlıklı hasar alan aracı ise bariyerlerden indirildikten sonra mekanikerleri tarafından çalıştırılarak pit alanına götürüldü.

Yarış tamamlandıktan sonra pit alanında rakiplerine o anı irdelerken yeniden yaşayan Germirli, podyum için çekiştiği Bilal Saygılı’ya, ‘takla’nın da bu sporun bir parçası olduğunu’ belirterek, yaşadıkları o andan dolayı kimsede kusur görmediğini söyledi.

Kendi Clio’su İstanbul Park’taki pist yarışı öncesi motor problemi yaşadığı için İzmir’deki Yaz Kupası hazırlık yarışına kardeşi Şükrü Kök’ün Clio’su ile katılan Ayhan Germirli, yine İzmir’de yapılan Kış Kupası’nda 2’nci olmuştu.

İzmirli 8 yarışmacının katıldığı Yaz Kupası hazırlık yarışında pistin işletmecisi ve Türkiye Pist Şampiyonlarından Ümit Ülkü damalı bayrak altından ilk geçen isim oldu ancak kupa katılımcılarının önünü kesmemek adına klasman onsuz işlem gördü. Yarışta Bilal Saygılı 2’nci, Ahmet Mutlubaş 2’nci, Egemen Çivicioğlu ise 3’ncü oldular.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

 

 

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top