Offroadda sezonun ikinci yarışı start aldı!

Bursa Offroad Yarışı’na kayıt yaptıran 13 yarışmacı, öğleden sonra yapılan teknik kontrolün ardından saat 19’da başlayan seramonik startta Nilüfer’deki tak’tan geçerek ilk günkü programı tamamladılar. Yarışa katılacakların çoğunluğunu Ankara Andoff kulübü üyesi yarışçıların oluştururken, 9 ekibin yer aldığı S3 kategorisindeki rekabet, startla birlikte daha çok ilgi odağı olmaya başladı.

Geçen sezonu S1 şampiyonu olarak kapatan Himmet Şengül, sezonun ilk yarışında yaşadığı aksiliklerden sonra ‘vedalaştığı’ Jimmy’si yerine satın aldığı Hasan Armutçu’nun Land Rover’ı ile S3’teki rekabete dahil oldu. Şengül’e, bu yarışta aracın eski sahibi Armutçu kopilotluk yapıyor.

Kızılcahamam’da parkura pilot olarak çıkan, geçen yılın kopilot şampiyonu Caner Akkafa Bursa’da da gözünü zirveye dikti; ‘mekaniker’ kopilotu Suat İnan ile birlikte Bursa’daki iki etabı saatlerce yürüyerek not çıkartan Birlas Motorpsort’un genç ekibi, Mitsubishi Pajero’ları ile yine S3 ve genel klasmanda podyum hedefliyor.

Bursa offroad yarışı, İstanbul karayolu üzerindeki Buttim’in arka tarafındaki arazide oluşturulan iki farklı özel etabın dörder kez geçilmesi ile gerçekleştirilecek. Kapılı etaplar yarış severlere görsel keyif vaat ederken, yarışçılar da adrenalini yüksek etaplarda hem rakipleri hem de zamanla rekabette zorlanacaklar.
Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Bursa

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top