Todt, İstanbul’daydı!

FIA Başkanı Jean Todt, salı günü İstanbul’daydı. Federasyonun sitesinde yer alan habere göre, 82 yıl sonra FIA Uluslararası Otomobil Federasyonu Genel Kurulu´na ev sahipliği yapmaya hazırlanan ülkemizde bu önemli organizasyonun hazırlıklarını kontrol etmek için ziyarette bulunan Jean Todt, TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu ile birlikte incelemelerde bulundu.

3-8 Aralık tarihlerinde İstanbul’un ev sahipliği yapacağı bu organizasyon sırasında dünya şampiyonları ödül töreni de ilk kez ülkemizde gerçekleştirilecek. 1930 yılında Dolmabahçe Sarayı’nda o dönemin üye ülkelerini temsil eden turing kulüplerinin katıldığı toplantıdan, 82 yıl sonra, yine Dolmabahçe Sarayında açılış seremonisinin yapılması planlanıyor.

Jean Todt, İstanbul´dan, Dolmabahçe Sarayı ile Çırağan Sarayı´ndan çok etkilendiğini belirtirken; 192 üye ülkenin temsilcilerinin katılması beklendiği bu organizasyon ile İstanbul´un tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtma fırsatının en iyi şekilde değerlendirilmesinin önemi vurgulandı.

Türkiye, bu yıl Formula 1 takiviminde yer alamadı, ancak FIA Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Jean Todt, FIA Ödülleri’nin İstanbul’da verileceğini duyurdu.En son 82 yıl önce İstanbul’da toplanan FIA, İstanbul Park’ta özel yarışlar düzenlenebileceği müjdesini verdi. [Kaynak:Tosfed]

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top