Rallikrosta sezon açılışı sağanak engeline takıldı!

Tüm yurtta olduğu gibi, Antalya’da da etkili olan yağışlar, şampiyonanın ilk yarışının yapılacağı bugün, WRC seyirci etabında mücadeleye izin vermedi. Akdeniz Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan seyirci özel etabında, saat 10.45’te antrenmanlar için ilk startlar verilmeye başlandığında, Akdeniz üzerinden gelen kara bulutlar tüm yüklerini parkur üzerinde de boşalttılar.

İnceden başlayıp çok kısa sürede sağanak şeklini alan yağışlar nedeniyle parkurun viraj içlerinde yer yer göletler oluşurken, özellike köprü altı geçişinde su birikintisi neredeyse aracın kaputuna kadar ulaştı. Sağanak yağışla birlikte parkurda görev yapmakta olan gözetmenler zor anlar yaşayınca, yarışma direktörü antrenmanları durdurdu ve parkurdaki gözetmen ve hakemler araç içleri ile barakalara kaçıştı.

Pistin seyirci tribünleri dahi altındaki insanları ıslanmaktan koruyamayacak hale gelirken, aşırı yağmur nedeniyle parkurdaki göletler iyici irileşti. Yaklaşık 45 dakika süren sağanal yağışla birlikte,  programın akışında yaşanacak sorunları gözönünde bulunduran spor komiserleri ilk gün yarışlarını ikinci güne erteledi.

Saat 12.20’de yayımlanan ve tüm yarışmacılara dağıtılan ek bültende, “hava koşullarından dolayı yapılması planlanan 19 Mayıs 2012  1.Ayak yarışı programı 2. ayak öncesine alınmıştır” denildi. İki ayak yarışları arasında 90 dakika süre belirlendi ve yarışmacılara ikinci ayak öncesi brifing yapılmayacağı ifade edildi. Aynı bültende, ilk gün akşamı saat 18.30’da varyantta yapılacak seramonik starta katılımın zorunlu olduğu yinelenerek bunda bir erteleme olmayacağı açıklandı. Ek bültendeki yeni rpograma göre, pazar sabahı program saat 8.30’da başlayacak.

Rallikros için bu sabah Antalya’ya gelen Spor Kurulu Başkanı Metin Çeker, yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle parkurun kullanılamaz hale gelmesi üzerine, yağmur dindikten sonra bir SUV ile kendisi parkura çıkıp su birikintilerini bizzat denetledi. Çeker, spor komiserlerinin kararının yerinde olduğunu belirterek, pazar günü iki yarışın yapılmasında sorun olmayacağını ifade etti. Antalya’daki rallikrosa beş kategoride toplam 21 yaırşmacı katılıyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Antalya

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top