Clio’ların motorlarını ‘solvent’ mi bozdu?

İstanbul Park’ta yapılan sezonun ikinci pist yarışlarına ‘bozuk benzin’ şüphesi damgasını vurdu. İstanbul’daki yarışa katılmak üzere cuma günü şehre gelen İzmirli dört yarışının Clio’su da ‘motor’ problemi yaşadı, bunlardan sadece biri start alabildi! Motor probleminin aldıkları yakıttan kaynaklanabileceğini düşünen İzmirli yarışçı Ayhan Germirli, yakıt aldıkları istasyon hakkında işlem yaptırdı.

İzmir Kış Kupası galiplerinden Germirli, Ralli Ajansı‘na yaptığı açıklamada, İstanbul Park’a geldiklerinde pistin yakınlarındaki bir benzin istasyonundan yakıt aldıklarını ve aynı yakıtı kullandıkları dört Clio’nun da aynı motor problemi yaşamasının tesadüf olamayacağını söyledi. Kendisi de yağ sektöründe faaliyet gösteren bir şirket yöneten Ayhan Germirli’nin yakıttta solvent ihtimalinden şüphelendiği öğrenildi.

Ralli Ajansı‘nın edindiği bilgiye göre, İzmirli yarışçılardan Erkan Yanıkoğlu, Şükrü Kök ve Deniz Şimşek‘in ‘aynı benzini kullanan’ araçlarının motorlarında problem ortaya çıktı ve yarışamadı. Ayhan Germirli‘nin Clio’su ise pazar günkü yarışta diğer motorla yarıştı ancak performans kaybı yaşadı ve 7’nci bitirebildi. Germirli’nin, kullandıkları benzinden şüphe duyması üzerine, yakıt aldıkları istasyona adli işlem yaptırdığı ve polis eşliğinde yakıtttan numuneler aldırdığı belirtildi.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top