İstanbul Park’taki kamyon yarışını 205 gazeteci izleyecek!

Ülkemizi ilk kez ziyaret edecek olan 11-13 Mayıs tarihinde İstanbul Park pistindeki FIA Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonası’nın  (ETRC) açılış yarışlarını 23 ülkeden 205 akredite medya mensubu takip edecek. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Renault Trucks sponsorluğunda organize edilen İstanbul Truck Racing organizasyonu, İstanbul Park pistinde nefes kesecek bir çekişmeye sahne olacak.

Karayollarında gördüğümüz TIR çekicilerinden oldukça farklı 5,5 tonluk ağırlığa, 12 litre ve 1100 beygir gücündeki bir motora sahip olan kamyonların heyecan dolu mücadelesine medyanın büyük ilgisi var. Almanya 9, İngiltere 3, Fransa 6, Macaristan 8, İspanya 8, Çek Cumhuriyeti 14, Slovak Cumhuriyeti 2, Cezayir 2, Polonya 5, Avusturya 2, Slovenya 2, Hırvatistan 2, Romanya 4, İsviçre, Litvanya, İrlanda, Portekiz, Bulgaristan, Belçika, Sırbistan, Hollanda ve Bosna Hersek?ten birer olmak üzere 76 yabancı ve 129 Türk medya mensubu bu heyecanı takip edecek.

Avrupa’da Formula 1’den sonra en çok seyirci çeken yarış serisi olan kamyon yarışlarında, Cumartesi ve Pazar günlerinde ikişer yarış olmak üzere, birbirinden bağımsız tam dört yarış yapılacak ve yarışlar 9 ar tur sürecek. İstanbul Park pistine gelecek olan sporseverler, dev boyutlarıyla keyifli anlar yaşatacak olan çekicilerin yanı sıra, 25 pilotun start alacağı 2012 Türkiye Pist Şampiyonası’nın ikinci ayağı ve birbirinin eşi 8 adet Porsche 977 GT3?ün mücadele edeceği Vizio GT3 Challenge organizasyonlarını da izleme şansı bulacaklar.

Cumartesi ve Pazar günlerinde ikişer yarış olmak üzere, birbirinden bağımsız 9 turluk 4 ayrı yarış halinde düzenlenecek olan organizasyon tüm ailelerin zevkle katılabilecekleri hafta sonu alternatifi oluşturacak. Bu nedenle 12 yaşa kadar çocuklar TOSFED?in ücretsiz davetlisi olacak. 3 günlük biletler 45 TL?den biletix.com dan satın alınabileceği gibi aynı zamanda yarış günü giriş kapısındaki Biletix gişelerinden de alınabilecek. Organizasyon süresince IETT ek otobüs seferleri ile izleyicilerin piste transferini sağlayacak. Kavacık, Bostancı, Kadıköy ve Taksim´den İstanbul Park´a; 11 Mayıs Cuma günü 10.00-11.00 saatlerinde, Cumartesi ve Pazar günleri 09.00-12.00 arası her saat başı gidiş ve her akşam 18.00-19.00 dönüş seferleri olacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top