Ege Asal Metal, Kemal’leri ile slalomda podyumu parselledi

Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından düzenlenen Ege Slalom Kupası’nda ikinci yarışın galibi yine Ege Asal Metal takımı oldu. İlk yarışın da galibi olan İzmirli rallici Kemal Çetinkaya, 16 yarışmacının katıldığı ikinci yarışta da Ege Asal Metsal‘in Clio’su ile 30,000’lık net zamanı ile günü 1’nci olarak tamamladı ve takımının kupadaki liderliğini farkı artırarak korumasını sağladı. Ege Asal Metal Team‘in diğer pilotu Kemal Şener ise, 1,69 saniye farkla 3’ncü olarak takımın başarısını perçinledi.

İlk yarışta yer almasına karşın ikinci slaloma katılmayan ON Motorsport’un pilotlarından Bedri Kolsallayan, ferdi olarak yer aldığı yarışta, 6 salise farkla Ege Asal’ın iki Kemal’inin arasına girdi ve 2’ncilik kupasını kaldırdı. İzmirli ‘duayen’ rallici Mithat Diker’in kurucusu ve direktörü olduğu Ege Asal Metal takımlarından bir diğeri olan Ladies Team de, erkek takımından eksik kalmadığını yaptığı derecelerle ortaya koydu.

Takımın genç pilotu Sülin Çançar, 34,410’luk zamanıyla ilk kez katıldığı bir yarışta 1’ncilik kupasını kaldırırken, takım kaptanı Esin Şener, erkeklerde 3’ncü olan eşi Kemal Şener‘e nispet yapan performansı ve 35,750’lik zamanı ile bayanlar kupasında 2’nciliğiğ elde etti. Takımın bir diğer yeni üyesi Meltem Mengi de, ilk kez bir yarış için direksiyon başına geçtiği slalomdaki ilk turunda virajı alamayarak üç kuka cezası kaydetmesine ve kötü bir zaman yapmasına karşın, ikinci çıkışında 35,780’lik zamanı ile podyumda yer alımayı başardı.

Hem erkeklerde ve hem de bayanlarda günün kupalarına adeta ipotek koyan Ege Asal Metal pilotları, kazandıkları kupalarla takım patronu Mithat Diker ile fotoğraf çektirerek başarılarını pozlandırırken, ikinci yarış sonunda rakipleri ile aralarındaki puan farkını daha da açan Ege Asal Metal Team, Eylül ayında yapılacak üçüncü yarış için şimdiden rakiplerine meydan okudu. EOSK’un İzmir’de otomobil sporlarını sevdirmek ve yeni katılımcılar sağlamak hedefiyle düzenlediği Ege Slalom Kupası’nın üçüncü ayağına üç yeni takımın daha katılacağı öğrenildi.

Aydın Hoşgör / Ralli Ajansı, izmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top