Eskişehir’de ilk gün İtalyan rüzgârı!

Son Avrupa Ralli Şampiyonu İtalyan rallici Luca Rossetti, Eskişehir Rallisi’nde ilk günü en yakın rakibinin 11 saniye önünde lider kapatarak, sezonun açılış yarışı olan Ege’de son anda kaybettiği zirvenin rövanşını almaya niyetli olduğunu herkese gösterdi.

Rossetti, ilk gün geçilen üç özel etaptan ikisinde en iyi zamanların sahibi olurken, Volkan Işık ilk etapta en iyi zamanı yapmasına karşın İtalyan rakibinden son etapta 10,7 saniye fark yiyince günü 11 saniye farkla ve 2’nci sırada tamamlamak zorunda kaldı. Ford pilotu Yağız Avcı’nın üçüncü basamağında yer aldığı podyumun en yakın takipçileri yine Fatih Kara, Ercan Kazaz ve Burak Çukurova oldular.

Saat 14’te Espark AVM’den start alan otomobiller, ardından üç etaplık bir lupta zamana karşı ilk sınavlarını verdiler. Kapalı ancak yağışsız bir günde, tozlu kaygan bir asfalt karakterdeki etaplarda limitler bir hayli zorlandı. Bazı yarışçılar yol dışı veya mekanik sorunlar nedeniyle ilk günü tamamlayamadılar.

Süper 1600 Punto’su ile Alkan Erden, motor problemi yaşayarak ikinci etapta yarış dışı kaldı. 2010 Türkiye Historic Ralli Şampiyonu Kemal Gamgam da Mk2 Escort’undaki motor arızası nedeniyle Eskişehir’deki rekabetten erken koptu. İstanbullu rallici Yüksel Özgür dün antrenman dönüşü geçirdiği trafik kazasında yaralanarak hastanede tedavi altına alındığı için yarışa katılamadı.

69 Kayıtla sezon rekorunu kıran Eskişehir’de, teknik kontrole gelerek sorunsuz geçen 65 otomobil, Espark AVM’deki start tak’ından çıkarak şehrin kuzeyindeki üç farklı özel etabı birer kez geçerek ilk günü tamamladılar.

Dedepark otel yanındaki servis alanında günün son bakımı yapıldıktan sonra otombiller AVM’nin kapalı parkına, yarışçılar ise dinlenmek üzere otellerine çekildiler. Ralli yarın (pazar) sabah 8.30’da yeniden başlayacak ve gün boyunca aynı etaplar ikişer kez daha geçilecek.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, Eskişehir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top