Polemik > Buğra Banaz’ın çekici isyanına itiraz!

Eskişehirli genç rallici Buğra Banaz‘ın, Ralli Ajansı‘nda dün yayımlanan Ege Rallisi yorumuna etap sorumlularından itiraz geldi. Çatalca etabının sorumlusu olan Erhan Cihnioğlu ile organizasyonda görev alan Onur Çevik, Buğra Banaz‘ın yorum sayfasına ekledikleri kişisel yorumlarında genç pilotun değerlendirmesine karşı yorum getirdiler.

Ne demişti.. Buğra Banaz, Ege Rallisi yorumunda Çatalca etabının ikinci km?sinde geri geri kayıp yoldan çıktıklarını ve 15 metre kadar aşağıya indiklerini ancak kendilerinde ve araçlarında hiç bir hasar olmadığını belirterek, “organizasyonun en büyük eksiklerinden birisi de çekici olmamasıydı. Gercekten bizi arayan soran olmadı. Beş buçukta kazayı yaptık, dokuz buçukta kendi imkanlarımızla İzmir?den bulduğumuz çekici ile arabamızı çıkardık. Aracımız çıktıktan sonra etaptan yürüterek servis alanına götürdük” demişti.

Çifte itiraz.. Banaz’ın bu değerlendirmesine ilk yanıt, organizasyonda görev yapan Onur Çevik‘ten geldi. Çekici konusundaki yaptığı açıklamaları hayretle okuduğunu dile getiren Çevik, bu durumu genç pilotun yaşadığı kazanın etkisine bağladı. Çatalca etabının sorumlusu olan Erhan Cihnioğlu ise, yine Banaz’ın yorumuna yaptığı değerlendirmede, kazadan sonra yeterli ekipmana sahip olan çekici ile birlikte olay yerine geldiklerini anımsattı ve kaza yapan araçta yeterli ekipman bulunamadığından dolayı çekicinin müdahale edemediğini savundu. Aracı kendilerinin çektireceğini söylemesi üzerine, bu durumu yarışma direktörüne bildirdiklerini ve Banaz’ın kaza yerine gelen ekibinin ‘her şeyin kendi sorumluluklarında olduğunu söylemesi üzerine’ oradan ayrıldıklarını sözlerine ekledi.

Buğra’dan düzeltme geldi.. Genç pilot Buğra Banaz, yazısına yapılan yorumlarına karşılık, ayrıntılı mesajlar gönderdi. Yorumlarının tamamını okumak için burayı tıklayın

Editörün notu; Buğra Banaz, yorum yazısında “organizasyonun en büyük eksiklerinden birisi de hiç vinç olmamasıydı” ifadesine yer vermişti. ‘Vinç’ tabiri çokça kullanılmadığı için ve daha iyi anlaşılması amacıyla tarafımızca ‘çekici’ olarak değiştirilmişti. Ancak, genç pilot ‘vinç özelliğinde olmasa dahi bir çekicinin yanlarına geldiğini belirtmez iken, etap sorumlusu ‘çekici ile kaza noktasına geldiklerini ama istek üzerine işlem yapmadıklarını belirtiyor. Okurlarımızın bu ayrıntıyı gözönünde bulundurmasını rica ederiz.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top