Pegasus, Ege’nin podyumunu kapadı!

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ‘açılış’ rallisi olan Ege’de, podyum rekabeti beklendiği gibi sert geçti. Avrupa Ralli Şampiyonu İtalyan rallici Luca Rossetti’nin katılımı ile daha da reklenen şampiyona, sekiz adet S2000’li yarışmacının podyum şansının yüksek olması nedeniyle daha çok ilgi çekti.

Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından düzenlenen Ege Rallisi, iki günde 11 özel etabın yer aldığı asfalt parkurda koşuldu. Rallinin favorisi olarak gösterilen İtalyan rallici Luca Rossetti, Pegasus Racing’in Skoda Fabia S2000 Evo3’ü ile iki gün boyunca yarışseverlere görsel ziyafet çekti.

Yarış öncesinde de beklendiği gibi rallinin en uzun etabı olan Beyler, zirvenin sahibinin belirlenmesinde etkili oldu. Beyler etabını İtalyan rakibine göre daha iyi bilen tecrübeli rallici Volkan Işık, Türkiye Şampiyonası’na geri döndüğü ilk yarışında İtalyan rakibini 5,6 saniye ile geçerek sezona zaferle başladı.

Rossetti’nin 1 dakika 35 saniye ardından takım arkadaşı Fatih Kara, Pegasus Racing’in Fiat Abarth Grande Punto S2000’i ile 3’ncü oldu ve podyumu tamamladı. Diğer bir Skoda Fabia S2000 Evo 3ile yarışan Parkur Racing’in hem takım direktörü ve hem de şampiyon pilotu Ercan Kazaz, önceki yıl takımında pilot olarak yarışan Fatih’in 1 dakika 15 saniye ardından ve podyumun hemen sonrasında sezonun ilk yarışını 4’ncü sırada tamamladı.

Ankaralı rallici Nebil Erbil Evo 9’u ile 5’nci sırada bitirirken, finiş tak’ına 6’ncı sırada çıkan Bursalı rallici Ünal Şenbahar ise Punto S1600’ü ile İki çeker şampiyonasında 1’nci oldu. İki çekerde Emre Yurdakul (Fiesta R2) 2’nci, takım arkadaşı Orhan Avcıoğlu da benzere bir araçla 3’ncü oldular. Ege’de bayanlar kupası Simin Bıçakçıoğlu’nun olurken, Serpil Pak 2’nci, Burcu Burkut Erenkul ise 3’ncülük kupasını kaldırdılar.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top