Berat Türker: “Daha iyi savunma yapmayı öğrenmem gerekiyor.

Genç kartingçilerimizden Berat Türker, bir yandan Türkiye Ralli Şampiyonası’na hazırlanırken, diğer taraftan da katıldığı yurt dışı yarışlarda tecrübe kazanmayı sürdürüyor. Rotax Max Euro Challenge’da katıldığı son yarışta şanssız anlar yaşamasına karşın kazandığı deneyimlerden yana kendini kazançlı gören Berat Türker, yurt dışı mücadelesini Ralli Ajansı okurları için yorumladı;

“Hafta sonu yarış, eğlenceli geçti. Oldukça kalabalıktı, senior kategorisinde 91 kayıt vardı. İlk antrenmanlar Çarşamba günü oldu. İlk gün bir kaç antrenmandan sonra pistte çabuk alıştım. Üçüncü antrenmanda en hızlı turu yapanlarla aramızda 0.3 saniye vardı.

Daha sonraları ben zamanımı fazla indiremedim, onlar ise 1 saniye kadar daha iyileştirdiler. Çarsamba günü performansım güzeldi. Perşembe günü diğer motorumu kullandım, bu motor biraz daha iyi ama tabii çok fark yok. Zamanlarımı indirmeyi denedim ama bunda çok fazla başarılı olamadım.
Perşembe günü de yakın şekilde geçti. Cuma günü sabahtan brifing yaptık.

Program, öğleden sonra başladı, sadece iki seans araba kullandık. Önce antrenman vardı, daha sonra da sıralama turları. Sıralamanın ilk 5 dakikasına kimse çıkmıyor. Herkes yakıtını 10 dakikaya göre ayarlıyor ve pistin daha iyi olduğu son 10 dakikaya çıkıyor. Biz de takım olarak öyle yapıyoruz.

Sıralamada üç gruba bölündük. Doksan kişi olduğumuz için, benim grubumda 30 yarışçı vardı. Beklediğimizden iyi geçti ve kendi grubumda 18’nci sırayı elde ettim. Genel olarak da her üç gruptan yaklaşık on iki kişiden daha iyi döndüm. Sıralama turlarına göre de cumartesi günündeki eleme yarışları beş gruba bölündü ve dört eleme yarışı yaptık.

İlk eleme yarışının üçüncü turunda ilk virajda arkadan biri bana çarptı, spin attım ve sonra da başka biri bana çarptı, fren pedalım kırıldı. İlk yarışa devam edemedim. İkinci ve dördüncü yarışları 28’nci, üçüncü yarışı ise 22’nci sırada bitirdim. Dördüncü yarışın başlarında 16’ncılığa kadar çıkmıştım ama kendi hatalarım yüzünden geriye düştüm.

Daha iyi savunma yapmayı öğrenmem gerekiyor. Cumartesi günü bu şekilde bitti. İlk yarışta kaldığım ve yaptığım hatalar için ceza puanıyla yarı finale kalamadım ama 60-90’ncı arasında kalan pilotlar için olan ‘concolation race’ yarışına dahil oldum. Pazar günü antrenmanlarda 3’ncü en iyi turu attım, eleme yarışlarının ceza puanına göre nereden başlayacağın bellı oluyordu, ben de yarışa 12’nci sırada başladım.

Yarışın daha ilk virajında yine biri bana arkadan vurdu, spin attım, daha sonra ön grubu yakalamaya çalıştım ama aynı turları dönüyorduk, yakalayamadım. Yarışın üçüncü en iyi turunu yaptım ama çok bir önemi kalmadı. Yine de orada olmak bana bir çok şey kazandırdı. Rotax Max Euro Challenge’da bir sonrakı yarış, Almanya’nın Wackersdorf pistinde olacak.”

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top