Yeni kulüplere tescil öncesi 3 bin lira depozit şartı getirildi..

Son birkaç yıldır yurdun farklı şehirlerinde ve hatta bazen aynı şehirde birden çok kulüp kurulmasına öncülük eden Federasyon, ?yeni kurulan kulüplerin tescil işlemleri? başlığı altında bugün bir duyuru yayınladı. Yeni kurulan kulüplerin ?tabela? olarak kalmamasını ve organizasyon yapmaları için teşvik etmek amacıyla, tescil işlemleri öncesinde 3 bin TL bir kapora alınmasını kararlaştıran federasyonun duyurusuna göre, yeni kulüpler 3 bin lira ödemezlerse, hiç bir şekilde tescil işlemleri yapılmayacak. Depozitosunu yatıran ve bir yıl içerisinde organizasyon yapan kulüplerin hem tescil işlemlerini tamamlanacak ve hem de depozitoları iade edilecek. Organizasyon yapmayan yeni kulüplerin ise depozitoları federasyona gelir olarak kaydedilecek. Federasyon Spor Kurulu Başkanı Metin Çeker?in imzası ile yayımlanan duyuru aynen şöyle;

?2012 yılı Mart ayı sonu itibariyle Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu çatısı altında 63 adet tescilli kulüp yer almaktadır. Ancak bu kulüplerle ilgili olarak yapılan detaylı incelemede, bazı kulüplerin kuruluş ve tescil aşamalarının tamamlanmasının ardından; hiçbir federasyon faaliyetine katılmadıkları ve yarışma organizasyonları düzenlemedikleri görülmektedir. Bu nedenle, Tosfed Yönetim Kurulu, federasyona yeni tescil olacak kulüplerin, organizasyon yapmalarını sağlamak amaçlı olarak aşağıdaki kararı almıştır:

2012 sezonundan itibaren, yeni kurulan ve tescil için federasyona başvuran kulüplerin, yarışma düzenlemelerini sağlamak adına, tescil işlemlerinin tamamlanması için 3000 TL?nin, yarış organizasyon teminatı olarak alınmasına karar verilmiştir. Buna göre söz konusu kulübün, tescil olduğu tarihten itibaren bir (1) yıl içerisinde düzenlediği ilk organizasyonun ardından, bu bedelin geri ödenmesi yolu ile kulüplerin tescilinin yapılması kararlaştırılmıştır. Söz konusu kulübün, tescil tarihinden itibaren bir yıl içinde organizasyon düzenlememesi halinde; alınan 3000 TL bedelin kulübe iade edilmeyeceği ve bir sonraki sezon organizasyon yapan kulüplere dağıtılan kulüp katkı payının içine katılacağı karara bağlanmıştır.?

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top