Andoff Başkan’ı Mustafa Özgiray, kazada yaralandı

Ankara offroad ve Doğa Sporları Kulübü (Andoff) başkanı Mustafa Özgiray, kendi yönetimindeki ilk mahalli yarış organizasyonu için parkurun km’sini ölçmek isterken geçirdiği kazada yaralandı. Kulüpten yapılan açıklamada, Başkan’ın hastanede kontrol altında tutulduğuna işaret edilerek, hafta sonunda yapılması planlanan mahalli yarışın da ertelendiği duyuruldu.

2010 Ankara offroad Şampiyonu Mustafa Özgiray, geçtiğimiz ay yapılan ve tek aday olarak girdiği son seçimde kulübün başkanlığını üstlenerek bu süreçte aktif yarışmayı bırakacağını açıklamıştı. Andoff‘un 1 Nisan’da yapılması planlanan Ankara Offroad Şampiyonası ilk yarışı için, Ballıkpınar’daki ‘arena’ parkurunda son kontrollerini ve parkurun km ölçümünü yapmak  üzere, organizasyondaki diğer araçlardan ayrılıp etaba son kez giriş yapan Özgiray, sert ve derin çukurlardan birini fark etmeyerek aracı ile burun üstü çakıldı.

Parkura kasksız ve emniyet kemersiz girdiği iddia edilen Mustafa Özgiray’ın, çukura düşme sırasında yaşadığı şiddetli  çarpmadan dolayı yüz, el ve dirseğinden değişik yaralar aldığı öğrenildi. Araçtan çıkarıldıktan sonra derhal Araştırma Hastahanesi’ne kaldırılan ve acil müdahale edilen Mustafa Özgiray’ın, çekilen filmler ve MR’ından sonra omuriliğinde de omur sıkışması tespit edildiğin iddia edildi. Pazar günü geçirdiği kazadan sonra uyutulan Özgiray’ın bugün kendine geldiği ancak yoğun ağrıları nedeniyle yine ağrı kesiciler verildiği de ifade edildi.

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak kapadığı için, kulüp başkanlığnı devraldığı genel kurulda ‘hızlı başkan’ olarak takdim gören Mustafa Özgiray, başkan seçildiği gecede Ralli Ajansı‘na yaptığı açıklamada, “bu sezon yarışmamayı düşündüğünü” ve “yarışçı kimliğini de ön plana çıkartarak Andoff’un yarışlarında parkur düzenlemesine de kişisel katkı sağlayacağını” belirtmişti.

Mustafa Özgiray’ın kaza haberinden sonra Ankara offroad camiası Ankara Araştırma Hastanesine akın ederken, kulüp üyeleri de ‘hızlı başkan’larının bir an önce eski sağlığına kavuşup yeniden aralarını dönmesi dilediler. Ralli Ajansı ve Ralli Dünyası olarak, Başkan Özgiray’a geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyoruz.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top