Pegasus Racing’den Türkiye şampiyonası çıkartması

2009 yılında kurulan ve 2010 sezonunda kazandığı şampiyonluklar ile büyük ivme kazanan Pegasus Racing 2012 sezonuna büyük bir işbirliği ve dev transferler ile girdi. Delta Sport ve Team 47 adına Volkan Işık ve Halim Ateş ile yapılan anlaşma, motorsporları camiasında büyük yankı buldu. Üç kez Avrupa Ralli Şampiyonluğu ünvanına sahip Luca Rossetti ve sportif menajerliğini gerçekleştiren United Business, Skoda’nın Türkiye distrübitörü Yüce Oto’nun çözüm ortağı Pegasus Racing ile 2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın altı yarışı, Avrupa Şampiyonası yarışı Bosphorus Rally dahil olmak üzere yapılan anlaşma Türk ralli tarihine geçti.Pegasus Racing’in Fiat kanadında da çok önemli isimler sezona hazırlanıyor. Citroen, Renault, Tofaş/Fiat gibi fabrika takımlarının pilotluğunu yapan, ülkemizi JWRC’de başarıyla temsil eden Türkiye Ralli Şampiyonu Fatih Kara, Abarth Grande Punto S2000 ile start alacak. Geçtiğimiz sezon Avrupa Ralli Şampiyonu olan Luca Rossetti’nin kullandığı araç olan Grande Punto S2000 son spesifikasyona sahip.

Bu sezon Pegasus Racing çatısı altında ilk kez Türkiye Bayanlar ve Gençler Şampiyonası puanları için genç bir pilot start alıyor. 2011 İstanbul Kupası’nda sınıf 5 ve bayanlar birincisi olan Simin Bıçakçıoğlu Fiesta N3’ten Fiat Punto S1600 direksiyonuna geçiyor. Simin, tecrübeli kopilotu Afşin Baydar ile start alacak. Daha önce Tofaş / Fiat takımının resmi sponsorlarından olan Beyçelik Gestamp 2012 sezonunda tekrar bir Fiat sponsorluğu ile ralliye geri dönüyor. Fiat Punto S1600 ile 2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda start alacak. Ünal Şenbahar, geçtiğimiz sezon ilk kez verilen ve Pegasus Racing pilotu Fatih Kara’nın kazandığı Türkiye İkiçeker Şampiyonluğu ünvanını 2012 sezonunda da kazanma parolası ile start alacak.

Geleneksel Bozhane yarışı ile start alacak Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda da Pegasus Racing şampiyonluk parolası ile katılıyor. Türk ralli tarihinin en önemli otomobillerinden birisi olan Renautl Maxi Megane ile start alacak Cem Acar’a 2011 sezonunda Fiat Punto S1600 Türkiye Şampiyonu olan Alkan Erden gene Fiat Punto S1600 ile eşlik edecek. Türkiye Rallikros Şampiyonası’na da katılmayı planlayan Pegasus Racing, ilk yarış olan Antalya Rallikros’una Cem Acar ile katılacak. Pegasus Racing garajındaki 4×4 otomobillerden birisi ile katılmayı planlayan Acar, araç seçimini yarışa doğru yapacağını açıkladı. 1 Nisan tarihinde koşulacak Bozhane Tırmanma yarışı ile sezona merhaba diyecek olan Pegasus Racing’in ilk rallisi, 138 km uzunluğunda ve 7-8 Nisan tarihlerinde asfalt zeminde koşulacak Ege Rallisi olacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top