Rossetti, Skoda Fabia S2000 ile Türkiye Şampiyonası’nda!

Üç kez Avrupa Ralli Şampiyonluğu ünvanına sahip Luca Rossetti ve sportif menajerliğini gerçekleştiren United Business, Skoda’nın Türkiye distrübitörü Yüce Oto’nun çözüm ortağı Pegasus Racing ile 2012 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın altı yarışı, Avrupa Şampiyonası yarışı Bosphorus Rally dahil olmak üzere, anlaşmaya imza attılar.

2008, 2010 ve 2011 Avrupa Ralli Şampiyonu olan Luca Rossetti, 2012 sezonu için Türk lisansı alarak FIA kuralları gereği bütün sezon katılacağı bütün rallilerde Türk lisansı ile yarışacak. Dünyada FIA “A” öncelikli 34 sporcudan birisi olan Luca Rossetti; “Benim için yeni bir mücadele olacak bu şampiyonın bir parçası olacağım için gerçekten mutluyum. 2010 Bosphorus Rally ve 2011 Bulgaristan Rallisi’ni kazanmam sırasında yanımda olan Pegasus Racing takımındaki dostlarım haricinde benim için herşey yeni olacak. Bir İtalyan pilot olarak Skoda Türkiye – Yüce Oto’nun resmi programı dahilinde olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

Pegasus Racing’in takım menajeri Cem Acar; “Pegasus Racing ve dostları olarak olarak Luca Rossetti’yi aramızda görmekten onur duyuyoruz. Türk ralli izleyicisinin Luca’yı bizim savaş alanımızda görmek için sabırsızlandığımızdan hiç şüphemiz yok. Sponsorlarımız “TCHEALTH” ve “Mobiltrust” sayesinde böyle büyük bir pilota şampiyonamıza hoşgeldin diyoruz.” diyerek ekledi. Luca Rossetti ve Matteo Chiarcossi’nin ilk Türkiye Şampiyonası yarışı, 138 km uzunluğunda ve 7-8 Nisan tarihlerinde asfalt zeminde koşulacak Ege Rallisi olacak.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top