İzmir’in Kış Kupası sahiplerini buldu!

Ülkü Motor Sporları Kulübü tarafından düzenlenen İzmir Kış Kupası‘nın sahipleri Ali Can Topak ve Egemen Çivicioğlu oldular. Ülkü İzmir Yarış Pisti‘nde düzenlenen dördüncü ve son ayak yarışlarına süper ve 1600 olmak üzere iki ayrı kategoride toplam 16 yarışmacı katıldı. Renault Clio ile Ali Can Topak süper kategoride, Peugeot 106 ile Egemen Çivicioğlu ise 1600 kategorisinde dört yarıştan topladıkları puanlarla rakiplerini geride bırakıp İzmir’in ilk Kış Kupası’nın sahipleri oldular.

Açık, güneşli ve 18 derece sıcak bir pazar günü, Pınarbaşı’ndaki Ülkü İzmir Yarış Pisti‘nde, sabah erken saatlerde başlayan hareketlilik, gün boyu artarak devam etti. Kış Kupası’nın dördüncü ayak yarışlarının yanı sıra, İzmir Otodrag Şampiyonası’nın da ikinci ayak yarışlarının yapılacak olması, sadece İzmir ve Ege’den değil, aynı zamanda civar illerden ve hatta Antalya’dan drag meraklılarını tribünere çekmeyi başardı. Pistin ana tribününü tamamen, kafeterya ve yakınındaki tribünü ise kısmen dolduran darg severler, farklı ve renkli otomobillerin kalkışlarından önce, Kış Kupası’ndaki son yarışın çekişmeli mücadelesini de soluklarını keserek izlediler.

Pistin işletmecisi, kulübün başkanı ve pist şampiyonu yarışçılardan Ümit Ülkü, kendi organizasyonuna renk katmak adına bu kez Honda Type R’lardan birinin direksiyonunda çıktığı pistte, aynı zamanda ‘müşterileri’ olan rakiplerine karşı belirgin bir üstünlük sağlayarak damalı bayrağın altından ilk geçen isim oldu, ancak daha sonra aracını yine kapalı parka sokmayarak yarıştan çekildi ve kupadaki rekabete engel olmadı.

Dördüncü ayak öncesi topladığı puanlarla süper kategoride açık ara farkla bugün piste çıkan Ali Can Topak, ‘sadece 1 puan’ olan ihtiyacını karşılamak adına rekabete değil, sadece finişe odaklandı. Ancak, mekanik sporların kronik cilvesi az daha genç pilotu da kariyerindeki ikinci şampiyonluk kupasından edebilecekti.

Vites geçimini engelleyen coss-join vidası antrenman turlarında kırılan ve bu parçayı son yarışta mücadele etmeyen bir başka yarışmacının Clio’sundan söküp kendi aracına takarak sorunu çözümleyen Ali Can Topak, 12 turluk mücadeleyi kendini podyum için zorlamadan 4’ncü sırada tamamladı ve Kış Kupası’nın sahibi oldu.

1600’de ise, günün en rahat ismi Egemen Çicivioğlu‘ydu. Yine bu yarış öncesi şampiyonluğunu ilan eden Çivicioğlu, süper kategoride yarışma projesinden son anda vaz geçerek yine 1600’de yarıştı ve en yakın rakibine bir tur bindirerek kazandığı 4’ncü ayak yarışından sonra, 1600 kategorisinde Kış Kupası’nı evine götürdü.

Sabah Clio’ları teknik kontrole vakitlice yetişmeyen Ayhan Germirli ve Şükrü Kök, önce yarışma direktörü tarafından diskalifiye edildiler ve antrenman için piste bırakılmadılar, ancak Ümit Ülkü‘nün girişimleri sonucu organizasyona bu konuda itiraz dilekçeleri veren her iki yarışçı, daha önce tartıştıkları direktör ve diğer görevlilerle karşılıklı özür dilenmesinden sonra sıralama turları için piste çıkma izni alabildiler.

Ayhan Germirli, yarışta Ümit Ülkü‘nün 3,7 saniye ardından ikinci sırada finiş görürken, Kök ise 17 saniye farkla Erkan Yanıkoğlu‘nun ardından 4’ncü oldu, ancak Ülkü’nün klasmandan çıkması ile podyum sırası Germirli, Yanıkoğlu ve Kök şeklinde değişti. Süper kategoride yarışan Honda’ların ayrıca yapılan klasmanında ise Mehmet Deniz Şimşek, dört yarışlık puantajda Honda Cup kupasını kaldırdı.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top