Citroen Meksika’da duble’ye gidiyor!

Meksika’da ikinci gün sonunda da zirvenin sahibi değişmedi. Citroen’in ‘son şampiyon’ Fransız pilotu Sebastien Loeb, takım arkadaşı Finli Hirvonen‘in önünde liderliğini son güne taşırken, aralarındaki farkı da 36 sayeye çıkardı. Ford pilotları ise onları ‘uzaktan’ takip etmekle yetindiler.

Bir ara podyumun son basamağını takım arkadaşı Petter Solberg‘e kaptırsa da, Finli genç rallici Matti Latvala günü yine 3’ncü sırada tamamladı.Ancak, Ford’ların Citroen pilotlarının 1 dakika 16 saniye ardında olmaları, sadece dört etabın geçileceği son gün için umutları yeşertmedi. Petter Solberg ise, takım arkadaşını 18 saniye ama liderin 2 dakika 10 saniye ardından 4’ncü durumda bulunuyor.

31 Otomobilin start aldığı rallide ikinci gün sonuna 24’ü gelebildi. Rallinin geride kalan 20 özel etabından 8’inde Latvala, 5’nde Loeb, 2’sinde Solberg en iyi zamanları yaparlarken, birer etapta da Hirvonen, Atkinson ve Attiyah best-time’lara imzalarını attılar. Rallinin 23,69 km’lik (9) Ortega ve 2,2 km’lik (19) seyirci etabı güvenlik nedeniyle iptal edildi. Meksika üçüncü ve son gün, dört özel etap geçilecek.

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top