Kış bitti, ‘Kupa’ kaldı yadigâr!

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu, kış sezonunu hareketlendirmek ve hem amatör yarışçılara fırsat tanımak, hem de yeni sezon öncesi pist yarışçılarına test imkanı yaratmak amacıyla düzenlediği ve üç yarıştan oluşan Kış Kupası’nın ikinci yarışı bir kez daha yapılamadı!

Daha önce açıklanan tarihinde ‘yeterli kayıt’ olmadığı gerekçesi ile bir kez ertelenmiş, aynı tarihte yine aynı nedenle ikinci kez yarına ötelenmişti. Bugün kapanan kayıtlara yine yeterli talep gelmeyince, Kış Kupası’nın ikinci yarışı bir kez daha iptal edildi.

Ancak ikinci ayak yarışlarının üçüncü kez öteleneceği mi, yoksa tamamen iptal mi edileceği konusunda son kararı Federasyon Spor Kurulu verecek. Kurul Başkanı Metin Çeker yurt dışında olduğundan, son karar için O’nun dönmesi beklenecek.

Kış Kupası adıyla ve kış mevsiminde düzenlenmesi planlanan yarışın sadece ilk yarışının yapılabilmesi, diğer iki yarışının ise bir türlü kotarılamaması, federasyonun diğer ayakları ertelemek yerine komple iptal etme kararı alma olasılığını daha çok güçlendiriyor.

Karting de iptal.. Öte yandan, pazar günü yine Körfez’de yapılması gereken Kış Kupası karting yarışının ikincisi de aynı nedenle, yeterli kayıt olmadığı için yine iptal edildi. İlk yarışına 10 kartçının katıldığı kupanın ilk ayağını Berat Türker kazanmıştı. İkinci yarışta ilkindeki sayıya dahi ulaşılamaması üzerine yarış iptal edildi.

Bu arada, pazar günü Körfez pistinde yapılacağı duyurulan üçüncü organizasyon mahalli V2 yarışının ise durumu için yarınki hava durumu göz önüne alınacak, ancak pistteki çifte iptalden sonra bu yarışın da yapılmaması bekleniyor.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top