Slalomda kupaları Ege Asal Metal topladı!

Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından düzenlenen Slalom Kupası’nda takımlar kupası Ege Asal Metal Takımı‘nın oldu. Mavişehir’de Karşıyaka Belediyesi’nin otopark alanında düzenlenen yarışta 4 takım ve ayrıca ferdi katlımcılar mücadele etti. Takım kupasında rekabet eden Ege Asal Metal’ın rallici pilotlarından Kemal Çetinkaya, salise farkıyla İzmirli rallici Orçun Nural’ı geride bırakıp genel klasmanda birincilik kupasını kazanırken, Ege Asal Metal de takımlar kupasını kazandı.

Dört ayaktan oluşan 2012 Kupasının ilk yarışında Ege Asal Metal Rally Team, Nazlı Su Racing Team, Orçun Nural Motor Sport ve tüm takım pilotları kadınlardan  oluşan Ladies Racing Team mücadele etti. Dördü kadın toplam 20 yarışmacının mücadele ettiği yarışın erkekler kategorisinde Kemal Çetinkaya, kadınlar kategorisinde ise Elçin Kasal birinci oldu.

Sezonun ilk yarışında takımlar arasında yaşanan müthiş mücadele son dakikalara kadar sürdü. Ralli parkurlarının başarılı pilotlarından Kemal Çetinkaya ile Orçun Nural arasındaki zaman yarışı, yaklaşık yarım saniyelik bir fark ile Kemal’in lehine sonuçlandı. Orçun Nural ikinci olurken, Kemal Şener’de üçüncü olarak podyuma çıktı.

Günün en şanssız ismi Işılay Ulukan oldu. Resmi antrenman turlarında elde ettiği 33,00  saniyelik derece ile tüm dikkatleri üstüne çeken Işılay yarışma da 35,00 saniyenin altına inemedi ve kadınlar kategorisinde 3. oldu.

İlk kez yarışmacı olarak direksiyon başına geçen Elçin Kasal ise harika bir performans sergileyerek elde ettiği 32,16 saniyelik derecesi ile birinci oldu. Elçin, 20 kişinin yer aldığı genel klasmanda da 6. sırada yer alarak Ege Asal Metal Ladies Rancing Team adına çok değerli  puanlar kazandı. Aynı takımdan Özge Bülbül bu kategorinin ikincisi olarak podyumda yer aldı.

Ege Asal Metal Rally Team ilk yarışta topladığı 41 puanla birincilik kupasının sahibi oldu ve liderliğe yerleşti. İkinciliği 27 puan ile Orçun Nural Motor Sport kazandı. Büyük bir sürpriz yaparak en yakın rakibini 3 puan geride bırakan Ege Asal Metal Ladies Team 15 puanla 3. olurken, Nazlı Su Racing Team de 12 puanla 4. sırada yer aldı.

Ege Otomobil Sporları Kulübü ile Karşıyaka Belediyesinin birlikte düzenlediği ve Otomobil Sporlarına yeni yıldızlar kazandırmayı hedefleyen 2012 Kupasının 2. ayağı  6 Mayıs?ta yine Karşıyaka Mavişehir’de yapılacak. Ege Slalom Kupası 2’nci yarışına ait videoyu izlemek için yandaki logoyu tıklayabilirsiniz..

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top