EOSK’un Slalom Kupası’na ilgi yüksek!

Ege Otomobil Sporları Kulübü geçtiğimiz Aralık ayında düzenlediği Oto Slalom yarışına gösterilen ilgi nedeniyle bu yıl 4 ayaktan oluşan 2012 Oto Slalom Kupası‘nı düzenliyor. Sezon 26 Şubat düzenlenecek ilk yarışla başlayacak, kupanın ikinci ayağı 6 Mayıs?ta, üçüncü ayağı 9 Eylül’de ve son ayağı da 25 Kasım’da yapılacak. Herkesin kendi otomobili ile katılabileceği kupada 4 kişiden oluşan takımlar yarışacak. Katılımcılar kendi takımlarını oluşturabilecekleri gibi kurulu bir takıma katılabilmek için de Ege Otomobil Sporları Kulübü’ne başvurabilecek. Karşıyaka Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleşecek 2012 Kupasın da ilk yarış, Ege Park – Carrefour arasındaki alanda 26 Şubat Pazar günü saat 13?de başlayacak. Dört kişilik dört takımın yarışacağı kupada ayrıca ferdi yarışmacılarda start alacak. Ferdi yarışmacılar katıldıkları yarışın klasmanında yer alarak podyuma çıkabilecek fakat tüm sezon için puanlamada yer almayacak. Dört yarıştan oluşan 2012 kupasını kazanan takım 25 Kasım da yapılacak yarışın ardından belli olacak. Kulübün web sitesinde yer alan bilgilere göre, slaloma kayıt yaptıran iki takım ve pilotları şunlar;

Ege Asal Metal Ladies Team; Özge Bülbül ; Otomobil sporlarına başlangıç yarışı olan 2011 Cumhuriyet Rallisi’nde bayanlar klasmanında birinci olarak dikkat çekti. Yönetici asistanlığı yapan Özge otomobil ve otomobil sporlarına büyük ilgi duyuyor. 4 Aralık 2011 de düzenlenen Karşıyaka Oto Slalom Yarışının bayanlar klasmanın da birinci olmuştu. Esin Şener; Bayraklı Merkez İlköğretim Okulun da Teknoloji ve Tasarım öğretmeni olarak görev yapıyor. Esin Şener eşi Kemal Şener’e rallilerde co-pilot olarak destek oluyor. Ralli parkurlarında co-pilot deneyimine sahip olan Esin 2012 Oto Slalom Kupasında bu kez direksiyon başına geçiyor.  Işılay Ulukan; Ege Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunu olan Işılay Ulukan ilk, orta, lise, üniversite yıllarında lisanslı olarak yüzme sporu yaptı. Hareketli bir yasam tarzını seviyor, ancak otomobil kullanırken güvenlik ve kurallara son derece dikkat ediyor. Biyoloji öğretmenliği yapan Işılay parkura ilk kez bu yıl çıkıyor. Elçin Kasal; İzmir 9 Eylül Üniversitesi / İşletme Bölümü mezunu olan Elçin Kasal’ın uzmanlık konusu turizm sektörü. Otomobil sporlarına ilgi duyan ancak bugüne kadar bir yarışmada start almamış olan Elçin 2012 Oto Slalom Kupası ile sporculuk yaşantısına ilk adımını atıyor.

Orçun Nural Motorsport; Orçun Nural 2005 yılından beri Türkiye Ralli Şampiyonasına katılıyor. Ege’de ilk kez düzenlenen Cumhuriyet Rallisi’inde Orçun, Palio´su ile parkurda yüksek performans sergileyerek deneyimli rakibi Tunç Tuncer´in önünde finiş takına ilk sırada ulaştı. Yeni sporculara destek olmak için kendi takımı adına 2012 Kupasına katılıyor. Orkan Gökşen 1992 yılında co-pilot olarak başladığı spor yaşantısına halen devam etmektedir. Bu yıl Orçun Nural’la birlikte Ege Kupasın da ve Türkiye Ralli Şampiyonasın da start alacak. Uzun yılardır deneyimli bir co-pilot olarak spor yaşamına devam eden Orkan 2012 Oto Slalom Kupasında bu kez direksiyon başına geçiyor. Bedri Kolsallayan 1990 lı yıllarda tırmanma, kros ve ralli yapmış İzmir’li bir yarışmacıdır. Son yıllarda EOSK tarafından düzenlenen ulusal yarışlarda görev yapmıştır. Bir çok kupanın sahibi olan  Bedri Kolsallayan uzun bir aradan sonra Aralık ayında yapılan oto slalom yarışı ile parkurlara geri döndü. Yücel Yazıcı Uzun bir süredir otomobil sporları camiasının içerisinde yer alan isimlerinden birisi olan Yücel Yazıcı lisanslı hakemlik yaptı ve yerel yarışmalara katıldı. Son yıllarda iyi bir izleyici olan Yücel 2012 Oto Slalom Kupası için takımı adına puan toplamak için tekrar parkurlara döndü.

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top