İzmir’de Kış Kupası’nın sahipleri erken belli oldu

İzmir Ülkü Yarış Pisti’nde düzenlenen İzmir Kış Kupası’nda üçüncü yarış sonunda 1600 kategorisinin şampiyonu ‘erken’ belli oldu. Egemen Çivioğlu son yarışı beklemeden ve üç yarıştaki puantajla kupaya uzandı.

Süper kategorisinde ise bitime bir yarışa kala en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını bir yarış zaferine eş değer mesafede açan Ali Can Topak‘ın kupayı kaldırması için bir ay sonra yapılacak olan son yarışta ‘bir puan’ alması dahi yeterli olacak.

Açık ve güneşli bir İzmir pazarında, aynı gün yapılacak olan otodrag yarışının da etkisi ile tribünleri dolduran binlerce seyircinin yakından takip ettiği İzmir Kış Kupası 3’ncü ayak yarışına iki kategoride toplam 19 yarışçı mücadeleye ortak oldu.

Öğleden önce yapılan antrenmanlardan hemen sonra gerçekleştirilen sıralama turlarında Egemen Çivicioğlu 1600’de, Ali Can Topak ise Süper kategorisinde en iyi zamanları yaptılar. Süperde piste çıkan Bilal Saygılı ve Şükrü Kök, sıralama turlarını tamamlayamadıkları gibi yarışta da start alamadılar.

12 Turluk yarışta ise, pistin işletmecisi Ümit Ülkü, Honda Type R ile ‘ter atmak’ için gazladı ve tüm rakiplerini yine ardında bıraktı ama daha sonra, bir önceki yarışta yaptığı gibi, aracını kapalı parka sokmayarak yarıştan çekildi.

Süper grupta 1’ncilik kupasını Clio ile yarışan Ali Can Topak kaldırırken, genç sürücü kupada çekiştiği Ayhan Gemirli’ye üç yarış sonunda 15 puan farkla önünde liderliğini pekiştirdi.

Bir ay sonra yapılacak son yarışta Topak yarışı tamamlayamasa veya yarışa girmese ve de Gemirli son yarışı kazansa dahi puantajda her şey eşitlenmiş olacak. Topak’a kazanması için sadece 1 puan yeteceğinden genç pilotun son yarışta zirve rekabetine dahil olmadan bitirmeye gitmesi yetiyor.

Kategori 1600’de Egemen Çivicioğlu, en yakın rakibinin 32 saniye önünde damalıyı görerek şampiyonluğunu ilan etmeyi son yarışa bırakmadı. Bu yüzden, dördüncü yarışa 1600 yerine Süper kategorisinde bir başka araçla girmeyi planlayan Çivicioğlu’nun ardından Bora Çantepe ve Muhammed Ali Ülkü podyumu tamamlayan isimler oldular.

Aydın Hoşgör | Ralli Ajansı, İzmir

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top