İsveç’te Ford şov var!

İsveç Rallisi ?nin ikinci gününde de ‘top 10’daki Ford egemenliği devam etti! Sabah erken saatlerde 24.63 kilometre uzunluğundaki Vargasen etabı ile başlayıp; Hagfors ?taki 1.87 kilometrelik ‘sprint’ etabı ile son bulan İsveç Rallisi ?nin ikinci günü  klasmanda büyük değişiklikler görülmedi.

Dünün kısa bir özeti ile başlayacak olursak, Sebastien Loeb ?ün yaşadığı üst üste iki talihsiz olaydan bahsetmekte yarar var: Henüz ilk güne başlamadan, Citroen ekibinin lastik tercihini son anda değiştirmesi sonucu zamana kontrole 1 dakika geç kalan Loeb-Elena ikilisi 10 saniyelik zaman cezasına çarptırıldı.Sebastien Loeb için bir diğer sürpriz ise 7’nci etapta bir viraj çıkışı çarptığı ve aracını çıkarmak için bir hayli vakit kaybettiği kar kütlesi oldu.

Dünün yol dışı problemi yaşayan tek pilotunun Loeb olmadığı; ‘oğul’ Wilson’ın yokluğunda Go Fast takımı adına yarışan Estonyalı genç sürücü Ott Tanak’ın da Fiesta RS WRC ?si ile henüz ilk etapta bir yol dışı yaşadığını, 1’nci günün start listesinde ilk sırada olan Brezilyalı Mini JCW WRC pilotu Paulo Nobre’nin de ilk etapta yol dışı yapıp geri dönenler listesinde olduğunu sözlerimize ekleyelim..

İlk günün son sürprizi ise, Perşembe akşamı Karlstad SSS’te yaptığı ‘best time’ ile dikkatleri üzerine çeken Prodrive pilotu Dani Sordo’nun yaşadığı motor problemi sebebiyle yarışa veda etmesi oldu. Dün ise İsveç’te büyük değişiklikler yaşanmadı. Ford’un Fin pilotu Jari-Matti Latvala temposunu biraz daha artırarak geçilen sekiz etabın dördünde en iyi zamana imza attı ve Citroen DS3 WRC direksiyonundaki takipçisi Mikko Hirvonen ile aradaki farkı 23 saniyeye çıkardı.

M-Sport ?un bir diğer genç pilotu Evgeny Novikov istikrarlı gidişini devam ettirdi ve beşincilikten ayrılmadı. Sekiz kez Dünya Ralli Şampiyonu tecrübeli pilot Sebastien Loeb ise, güne başlarken 20 saniye gerisinde olduğu Go Fast World Rally Team pilotu Henning Solberg’i, günün sonunda 25 saniye kadar geçerek, 4.9 saniye fark ile 6’ncılıkta kendine yer buldu.

2’nci günün sonunda yine en iyi Mini pilotu İsveç Dünya Ralli Takımı desteği ile Prodrive takımında yarışan Patrik Sandell oldu; Sandell ikinci günü Czech Ford National Team pilotu Martin Prokop’un yalnızca 2,6 saniye önünde tamamlamayı başardı.

Ford takımının sempatik yüzü Petter Solberg ile geçtiğimiz yıl İsveç’te harika işler yapan Mads Ostberg’in 3ncülük mücadelesine değinmeyi unutmayalım; Solberg, hâlâ Ostberg’in 11.1 saniye önünde.

S-WRC kayıtları olmasa da, Volkswagen Motorsport adına Skoda Fabia S2000 ?ler ile yarışan genç sürücüler Sebastien Ogier ve Andreas Mikkelsen’in harika bir yarış çıkardığını; yarın (bugün) koşulacak son 6 etap öncesi genel klasmanda 11 ve 12’nci sıralara yerleşerek en iyi S2000 performanslarına imza attıkları yine notlarımız arasında.

S-WRC’de ise en iyi pilot Proton Satria Neo S2000 direksiyonundaki Per Gunnar Andersson olurken, O’nu Ford Fiesta S2000 direksiyonundaki İrlandalı sürücü Craig Breen ve İsveçli sürücü Pontus Tidemand Skoda Fabia S2000? i ile takip etti. İşte Pazar günü koşulacak yarışın son altı etabı öncesi, 2nci gün sonu klasman aşağıdaki şekilde oluştu..

Berk Kocaman | WRC Editörü

 

Son 70 haber

Yoruma kapalı

Go To Top